• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik niskotonowy

A jaki duży ma to być głośnik? W jak dużej skrzyni ma grać? Ma grać w aucie czy w domu? Jaki budżet?

Bo pytania nie są sprecyzowane i nie wiadomo co Ci polecić.
Zobacz sobie Eminence LAB12.

Bo pytania nie są sprecyzowane i nie wiadomo co Ci polecić.
Zobacz sobie Eminence LAB12.

Faktycznie ciekawy głośnik ale bardziej mi pachnie estradówkami szukam bardziej coś do domu i moc nie musi być duża. Zaletą to nisko schodzi. Może źle na początku napisałem. Zależy mi na głośniku do szerokopasmowego

z B80 masz trzy gotowe projekty.Magazyn KLANG+TON 1/2013 tu z visaton AL130 i W130s, oraz KLANG +TON 2/2015 z visaton TIW200XS

A jak chcesz zrobić podział z tym Visatonem? Aktywnie czy pasywnie? Bo jak pasywnie to nie możesz mieć w zasadzie nic dużego i nisko schodzącego bo takie głośniki zwykle są głośniejsze niż ta szerokopasmówka i zwrotnicą pasywną tego nie ogarniesz.

Powrót