• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik w 12L

ARN 150 zagra w 12litrach. moje pierwsze obudowy mialy 11,5litra i nie bylo zle. tylko niewiem jak tam z wytrzymaloscia mocowa...

esh0 napisał:
zrób pierścień dla ARN150/STX14 i będzie najlepiej.
moją pierwszą opcją właśnie był arn150 tyle że ten otwór. Jak myślisz zrobić ten pierścień tak żeby nie wystawał poza całość bo do tych skrzyń są maskownice

To wywal / sprzedaj/ spal te kolumny i zrób coś od początku, bo widze że taka zabawa nie ma sensu kompletnego.
Gotowe skrzynki to koszt góra 20zł więc nie są to jakieś astronomiczne pieniądze, a nie ma problemów z za dużym/za małym litrażem, z otworami montażowymi itp.
Pozatym ta buda po tonsilach też pewnie jakaś szczególnie piękna nie jest.

Żeby to było moje to już bym dawno to rozpi**dolił, spalił i zbijał coś nowego. Te skrzynie to diy i wyglądają całkiem znośnie...

[ Dodano: 2007-10-15, 22:16 ]
Postanowiłem! XW 165-1398 + ARV 104-03/8 w closed i niech sie dzieje co chce.W końcu to nie dla mnie :wink: . Relacja na temat odsłuchów podam wam jak będzie gotowe

Powrót