• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głosnik w cenie ok 30 zł nieskosredniotonowy

Reakcji
0
Witam
potrzebuje znalezc jakis glosnik do pracy z sc10n,ktory bedzie kosztowal 30-35 zł
ktory zagra z sc10n,
Myslalem nad arn 150,ale moze jest cos lepszego?
teraz wychodze do szkoly,ale jak wroce to poszukam na forum takze,przyznaje sie ze nieszukalem jeszcze.

Pozdrawiam

ktoś na allegro jakiś czas temu dwie 18sw sprzedawał.
ale warto poszukać też czegoś mniej banalnego :)
coś z Tannoyek widziałem też tanio ostatnio.

Do pytanka się dokładam :) Tyle ze u mnie 18 sw odpada bo chce dać 2x na jedną kolumnę.

takero, z tego co wiem ma 6 ohmow i poźniej jest problem, nie wiem nie znam się ale z tego co pamiętam raczej radzono mi unikania takiego połączenia :P

eXe napisał:
takero, z tego co wiem ma 6 ohmow i poźniej jest problem, nie wiem nie znam się ale z tego co pamiętam raczej radzono mi unikania takiego połączenia
Kazdy robi dosłownie sobie wodę z mózgu . Jak sie ma wzmaka który gra od 8 ochmów to łączysz szeregowo. Co to za różnica czy 8 czy 12 ochmów 1-2 decybele różnicy ?? JAk wzmak od 4 ochmó to równolegle, 3-4 ochmy, tak samo co to za różnica, tyle czasu sie pisze o takich sprawach a ludzie boją się jakby mieli podłączyc głosnik pod spawarkę bez miekiego startu.

Budzik, przy łączeniu szeregowym jest straszny problem z wysokotonowym...
Przy równoległym mniejszy - AJ/PJ ;]

Powrót