• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośnik wysokotonowy do 180zł

Reakcji
0
Witajcie,
jako że czas iść dalej chce zakupić nowe wysokotonówki. Stare (27TBFC/G) sprzedałem i szukam czegoś tak do 180zł (no do 200zł to max) za sztukę. Ma to grać z Visatonem AL130 więc dobrze by było żeby od 2k grało. Muzyka różna, także rock (bez metalu i cięższych rytmów). Głośnik ma sie nie wybijać, być lekki i łagodny (choć też nie do przesady). Bardzo kusi mnie żeby wypróbować Morela CAT 298 (nowa wersja MDT29) albo Seas 27TBCD/GB-DXT. Z tych łapiących się w budżecie jeszcze T9930, Wavecor TW030WA01. Podpowiedzcie trochę :)

Wykeczylem cie tylko z tego konkretnego modelu :)
Jak byś celowal wyżej to bym cie nie powstrzymał

Nie będę zakłądał kolejnego tematu ...

Miał ktoś porównanie seas T25CF001 vs HDS tw
lub SS iluminator 6600 z HDS ?

U mnie zostały na placu boju jedynie seas T25CF001 vs HDS
teraz tylko który.

Nie na temat...
Jak to wygląda ze strony audiodrivers.eu? Oni są jakąś filą tego audiotransducers? Czy to ta sama firma? Bo to co jest na audiotransducers, nie koniecznie jest na audiodrivers, np Founteki i Accutony

Nie na temat...
To to samo :) Pisałem do AD a dostałem odp. z AT i linki do tego sklepu.
Rozszerzają działalność :)
Oficjalnie ruszają któregoś tam września. Nie wiem co stanie się z AD ? chyba wyłączą.

Głośniki już mam, padło na Seasy 27TBCD/GB-DXT od ravena. Jestem na etapie kupowania drewna na monitory, czas na zwrotnicę przyjdzie później dlatego mam do was pytanie: do czego będzie najłatwiej zrobić zwrotkę- prosta ścianka przednia symetrycznie ułożone głośniki; prosta ścianka przednia, asymetrycznie ułożona wysokotonówka; pochylona ścianka przednia, symetrycznie ułożone głośniki; pochylona ścianka przednia, asymetrycznie ułożona kopułka; czy też może jak u qba sobieski, pochylona ścianka, midwoofer wchodzi na głośnik wysokotonowy?

Powrót