• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośniki 165mm do 500-600 pln

100-200zl
kluc nie kluje ale czasami zaleci ostro
ale nie wiem czy to jeszcze nie wygrzane glosniki czy zla zwrotnica...

jak ten zestaw gral w domu w obudowie 15 litrow b-r to nie mialem zadnych zastrzezen w porownaniu do moich vif ;)

bas zrownowazony - brak przewagi kicka. srednica na pelnym pasmie OK. w gotowej zwrotnicy brakowalo mi lekkosci z woofera - nad tym trzeba popracowac

Zastanawiam sie czy do wspomnianego AXTONA C502 (sub) nie dodac SONY XM-4040 (front)
co myslicie?
A jak ma sie sprawa czy do wavecor plus seas mozna zastosowac zwrotnice z niektorych modeli Alpina (np. CDA 9815) czy to wogole zadziala i jak to podlaczyc? czy czekac na zwrotke od PawelS.
Pzdr.

Krystian Markow napisał:
A jak ma sie sprawa czy do wavecor plus seas mozna zastosowac zwrotnice z niektorych modeli Alpina (np. CDA 9815) czy to wogole zadziala i jak to podlaczyc? czy czekac na zwrotke od PawelS.
zwrotnice mozesz podlaczyc dowolna
ale czy to dobrze zagra? tego nie wie nikt :P
nawet jak to jest zwrotnica aktywna to trzeba to jakos zestroic...

Spox,będe pomału kompletował głośniki,chciałem juz kupic audio system radicon uzywany zestaw podobno całkiem miło grający ale troszke za drogo ceni 450 zł.

Pawel S. napisał:
far77 napisał:
ale troszke za drogo ceni 450 zł.
ale przeciez seas + wavecor to 500zl za komplet + ok 100-150zl za zwrotnice

Ale kupuje całkowicie nowe głosniki i moge sobie to rozłożyć na raty w pierwszej kolejności tweetery,potem midbasy i zwrotki :wink: czy jakościowo można porównać te dwa zestawy ??

JL > mocne i zdecydowane granie . Miałbym pewne obawy co do słuchania na nim jazzu (wokal, instrumenty) ale wszelka muza "popularna" zostanie przekazana w sposób bardzo energetyczny .

PS: nówka 1999zł ale po znajomościach za 1300zł da się wyrwać ... Daje dużo frajdy z odsłuchów i jeśli to ten za 500zł , to się nawet nie zastanawiaj !

JL jak i STEGA moge miec za 600pln a skoro mowisz ze sie oplaca ale ktory wybrac hmm
To co mowisz o JL mi sie podoba jezzu nie slucham raczej troche Dzemow :)

[ Dodano: 2010-08-01, 15:52 ]
AUDIO SYSTEM TWISTER F2-190
http://allegro.pl/item1161748782_audio_system_twister_f2_190_jak_nowy.html

moze tego zastosowac do MDS-a a axtona pchnac?? i JL-a lub STEG-a na przod

[ Dodano: 2010-08-07, 00:13 ]
a moze ten
QUADRAL TRAFFIC KRYPTON

http://allegro.pl/item1176215726_quadral_traffic_krypton_325w_rms_okazja.html

Za te pieniądze masz morel tempo. I tak, gra to lepiej. Trochę inaczej ale lepiej ;) mam nadzieję że we wrześniu karol już wróci i dokończe ten zestaw

Powrót