• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośniki CA w zastosowaniach domowych?

umberto napisał:
Że coooo?Chyba nie wierzysz w te paplania marketingowe wydrukowane na super papierku.TVM zabija te herzte pod względem spl-u,o jakości brzmienia to nawet nie wspomnę.

Mówiłem że oceniałem je w porównaniu do reszty zestawu w jakim grały :-) Buszmeny i alphardy. Teraz trochę już zapomniałem jak to one się zachowywały dlatego pytałem co i jak.

MormoN napisał:
Głośniki CA w zastosowaniach domowych
Pomysł nie jest taki wcale głupi. Inwestujac w jakies lepsze zestawy np Mivoca hQ lub Helixy dark blue do tego porobić pomiary parametrów midwoofera zaprojektowac dobra zwrotke i mógł by byc ciekawy zestaw co prawda basu najniższego nie bedzie ale wyższy z małym podbiciem i już ładny wykopik mamy ;)

Szczerze sie przyznam ze i ja o czymś takim myślałem ale na zestawiku Mivoc hq 13020. Zestaw dośc tani i jeżeli uda sie z tego coś fajnego wyciagnać moze być niezła alternatywa np dla ARN150 chociaż o zupełnie odmiennym charakterze.

umberto napisał:
Tylko z tego co wiem sa nie do dostania.
Przynajmniej w Polsce ;) umberto a ty skąd je wytrzasnołeś?? Moze załatwiłbyś kolegom z forum :D

Powrót