• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

głosniki do 250zł

• Autor wątku Autor wątku DaVid
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam , pozwólcie że was trochę pomęczę , ale wiem że Wy jak nikt inny mi nie doradzicie. Pozbyłem się tak jak radziliście tych tanich głośników , dołożyłem trochę oszczędności i mogę na głośniki wydać do 250zł . Pamiętam że ktoś mi radził takie żółte ale potem w temacie wyszło ze niby nie są dobre i coś tam dalej... Głośniki na monitory na standach, wiec ok 165mm , wysokie dość zgrane (wyrównany spl ) . Liczę na pomoc w doborze. Mile widziane linki do stron producentów i importerów :D

jak za takie pieniadze to chyba tylko klon TOTEM MITE
lub ARN 150 + sc10n jezeli zalezy ci bardziej nabasie...
chociaz jak sie postaras to tez zrobisz GDN 16/50/6 + sc10n

coraz ciężej o 16 50 6, w tej cenie to po 2 szt 13 40 2 15R imho to najlepsza propozycja :)

ARN 150-60/8 15cm/8Ohm Co Wy na to ? razem z ARV 104-63/8 10.4cm/8Ohm ? Takie połączenie ??

a STX : GDN-18-120-6-SW + GDWK-10-200-8-AJ ? Prosze o możliwie szybką odpowiedz.

A nie możęsz 13 40 2 + 10 80 7 ?
Arn 150 + sc10n ?

Jakbyś nieco dołożył to znalazłbym dla Ciebie bardzo interesującą propozycję :)

chce głośniki o średnicy ok. 16cm-18 basowy , bo będą to dośc spore monitory w kształcie łezek, na szklanych standach, wiec ... a te jeszcze są ładnie spłaszczone po bokach... Tylko czy cena jest taka jak podana , bo coś mi tanio..., kasa sie znajdzie zawsze...

no i jeszcze obliczenie kast... tylko mój BUDŻET bym musiał powiększyć o kolejne 250 aby starczyło.. 360 same głośniki , jeszcze zwrotnice... oj...

można coś innego na górę od AKXa i wcale nie gorszego - proponuję na allegro poszukać :)

Powrót