• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośniki do komputera Logitech... buczy.

Reakcji
0
Jak je wlacze to cos buczy ..nie zaleznie od podpietego dzwieku do karty graficznej ...czy to wina wzmacniacza ?

jezeli tak to wyjme go z srodka i poprosze o pomoc w jego przekonstrulowaniu.
Pewnie to ten przydzwiek 50Hz ... juz nie wspomne ze to totalne badziewie za 80zł
ale do tej pory mialem jeszcze gorsze :D
610158.jpg

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77689707

...suba zaraz przerobie bo to nie sub :) (nie wiedzialem ze to bedzie az takie badziwie)
to nie wina sprzedawcy!
a na elektronice sie nie znam :(

pomozcie cos z tym wzmakiem :D

przeczytalem ten topic ...
http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?p=66593#66593
i tak sobie mysle ze jak sie kupuje gotowy zestaw to powinnno byc wszysto OK

poprzednie glosniki tez tak buuczaly dopuki nie dostaly z piachy ;) w strefie wzmacniacza

w pierwszy lub drugi dzien to rozbiore i zobacze co jest nie halo :D
i powymieniamy wszystko az bedzie cisza
fakt faktem ze jeszcze w ten nie probowalem przywalic ale to kwestia czasu ;)

Re: Głośniki do komputera Logitech... buczy.

TatoTurbo napisał:
Jak je wlacze to cos buczy ..nie zaleznie od podpietego dzwieku do karty graficznej ...czy to wina wzmacniacza ?

zrobie o/t ale powiem ci że ześ ładnie popierdolil... :] mam nadzieje ze chodzilo ci o dźwiekową

i standardowo..

jakie kable sygnalowe?ekranowane chociarz?
uziemienie w gniazdkach?

to sa najczestsze powody buczenia bez sygnalu...sprawdz i daj znac czy cos daje zmiana

Dostalem kilka dni temu telefon bezprzewodowy ktorego stacja zasilana jest ze zwyklej kostki 9V zdaje sie. Chociaz moze nie jest ona taka zwykla - otoz tak sieje do okola polem ze buczenie (takie pulsacyjne) slychac nawet w sluchawce telefonu przewodowego znajdujacego sie 2 metry dalej , oraz w kolumnach kiedy wzmak (AT9100) jest wlaczony.
Sprawdz tatko - moze gdzies masz cos podlaczone i tez Ci tak sieje :P

nie wiem czy nie twarde dyski albo zasilacz w kompie ...cos mi sie tak czuje ze on juz umiera :(
oki ...ja robiore ten subwuffer i zobacze jaki tamn jest wzmak ..bo szlag mnie trafi i rozwale go jak dvd.
nie wymagam hiendu od kompa ale zeby cos dzialalo ...nie jak linie wysokiego napiecia? :(

Irek rozebral top'a Logitech'a ...to ja rozebrałem zestaw 2+1 za 79zł :)

Głosnik ma 11cm razem z gornym zawieszeniem :) hihihih killller ;)
zmienie na wiekszy ...napewno :D

kondensator filtrujacy ? ...to najwiekszy jaki jest na tej plytce :)
zmienic na wiekszy ?

Czy koncowka nie jest za blisko transformatora ?

czy jak "owine" go blacha i podepne pod minus to cos to pomoze ?

AAAA zapomnialem jest jedno dobre :D ...obudowa wykonana z MDF'u

hehe średnica br jest taka sama jak głosnika :D

czy przypadkiem sie słychać poświstów powietrza??

koncowka we wzmaku ma szalona moc..az 5W..sam mam ta koncowke w wiezy i ja zgoralem na malych kolumienkach :]

ja tam bym konda nie zmienial bo i tak wielkie napiecie tam nie idzie ta koncowka ma max 12V w pojedynczym...

co do pseudo "ekranowania" tego trafka moim zdaniem nie ma sensu bo ono juz samo w sobie jest owiniete blacha wiec nie powinno mocno siac..znajac zycie w takim zestawie kabelki nie beda ekranowane,sprobuj zmienic powinno pomoc..

tak jest ze z ktorego kntaktu w domu nie wylacze/wlacze swiatla itp elektrycznych gratow to strzela w glosnikach ...jeszcze takiego badziewia to nigdy nie mialem :(

te koncowke kiedys upalilem w jakis komputerowkach, a mocy to miala 2 x 5W na 3ohm czy jakos tak :)

Powrót