• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośniki TVM i STX- ze starych zapasów

Reakcji
0
Cześć
Kiedyś dawno temu kupiłem za jakieś śmieszne pieniądze głośniki;
5szt GDWK 10-200-4-pj
4 szt ARN-150-03/8
2 szt ARN-150-03/4
2 szt ARN-116-10/8
Ktoś prawdopodobnie chciał z nich zrobić kino domowe. Teraz moje pytanie, czy z tego kompletu da sie zrobić coś sensownego?
Zdaję sobie sprawę że ona mają pewnie z 20lat i teraz są ciekawsze modele na rynku. Jednak chciałbym je sensownie wykorzystać.
Przejrzałem gotowe projekty zwrotnicy ale nic nie wpisuje sie 1do1. Przeważnie gdwk wykorzystywano w wersji 8r. ja mam 4r.
Ktoś kojarzy stary projekty bądź dysponuje takim ze wykorzystać moje przetworniki?

jak zrobi sie cieplej, to moge zrobic prosta zwrotnice pod te zestawy ;)
ale wiele z tego nie wyjdzie, bo to nic specjalnego, mimo ze mam wielki sentyment do ARN150 :/

no kino masz
centralny 2x4ohm, reszta pojedynczo 8ohm
jak kino, to niewielka obudowa zamknieta
b-r to sie juz kloce zrobia

arn 116 sprzedaj, lub poszukaj czegos osobno ;)

O kinie w sumie nie myślałem. Bardziej o kolumnach 2.5 najlepiej MTM. Widziałem że były takie projekty gdzieś \kiedyś. Na audiomani może nawet..

robilem pare lat temu takie kolumny z missionem na gorze
ale to slabo wyszlo :/

lepiej bedzie jak sprzedasz te glosniki - TVM juz od ponad 15 lat (moze i 20?) nie ma na rynku a sa poszukiwane
wiec moze sie zbierze na normalne glosniki ;)

i bedzie np na iglaki 2,0 ;)

Powrót