• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Głośniki Vifa TC18SG09, wie ktoś coś na ich temat?

Reakcji
0
Witam, wszedłem w posiadanie w/w parki głośników niskotonowych, niestety ciężko mi odszukać info w jakich kolumnach one grały, parametrach T-S itd smaczkach...

Możliwe że głośniki pracowały w tandemie bo była przy niech jedna zwrotnica, ale kto to wie...

Jeśli by ktoś miał informacje w jakich paczkach pracowały, lub o ich parametrach byłbym wdzięczny

A oto zdjęcie bohaterów tematu i zwrotnicy...

http://imageshack.us/g/28/p9100005.jpg/

Spotkałem mała wzmiankę że TC18SG09 to to samo co TC18SG-49-08 a tej parametry to:
Fs = 37, Hz
Qms = 2,62
Vas = 44, liters
Mms = 11,2 g
Xmax = 4, mm
Sd = 138, sq.cm
Qes = 0,58
Re = 5,5 ohms
Le = 0,75 mH
Z = 8, ohms
BL = 5, Tm
Pe = 40, watts
Qts = 0,47
1-W SPL = 86, dB

Hmmm i co tu z nimi zrobić, kolumny do pokoju mam nie najgorsze (musiałbym dać min 2 sztuki vif żeby taka kolumna diy dogoniła skutecznością i miękkością niskich tonów te co mam teraz) , więc robienie nowych mija się z celem, do auta na wooferki nie specjalnie się nadaja, chyba aby sprzedanie pozostanie...

to nie drogie glosniki ktore byly dosc czesto uzywane w tanszych markowych kolumnach

nie gra to zle, jakies wieksze monitory bym chetnie na tym zrobil ;)

a te zwrotnice to napewno nie od nich

Powrót