• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

głośnikiem do podłogi

jeszcze jedno krótkie pytanko co oznacza liczba na końcy w nazwie np.20/80/2<--?? bo w modelu 25\80\1 jet 1 na końcu co to oznacza?:D

model głośnika:)
PS. do subów to Tonsile 25cm raczej sie nie nadaja.....

ja na twoim miejscu bym skopiowal czyjas konstrukcje albo na arn albo tonsilu... i unikniesz bledow ktore przy pierwszej konstrukcji mozesz popelnic...

Jeśli nie byłoby dla was problemem zamiescic jakies linki do sprawdzonych konstrukcji na tym głośniku było by fajnie (20/80/2) szukałem tutaj działy konstrukcje ale póki co chyba nie działa. Dzieki za wszycho

aryan...jak bys mial do dyspozycji 100w i 150 pln to bys wzial tonsila czy mocozernego stx`a?

wogole czym sie charakteryzuje umieszczenie glosnika "do podlogi" ?? mi sie zdaje ze jest to rozwiazanie do subwooferow do kina domowego zeby trudniej bylo zlokalizowac zrodlo basu zeby sie odbijal o podloge i na wszystkie strony rozchodzil... bo prawda taka ze niby niskiego basu nie jestesmy w stanie zlokalizowac ale on ma swoja glosnosc i jak jest duza to nieraz czuc skad pochodzi a to psuje klimat :/ jak sie myle prosze mnie poprawic.

Franiu napisał:
wogole czym sie charakteryzuje umieszczenie glosnika "do podlogi" ??

Na przykładzie mojego CW. Troche podbity dzwiek, lepiej rozchodzi sie dzwiek (mialem na podlodze deski nie wykladzine) i tworzy sie poduszka powietrzna.

Powrót