• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"głośnikowy" soft dla linuxa

Reakcji
0
tak sobie szukam w necie oprogramowania pod linuxa,
zeby nawet nie musiec odpalac "windy" pod maszyna wirtualna :)
czesc programow - np taki SpeakerWorkshop, Hornresp czy WinISD 0.7
spokojnie dzialaja pod WINE...
ale brakowalo mi programu stricte do pomiaru glosnikow
no i wpadlem na QLoud: http://gaydenko.com/qloud/

:] ...i zabieram sie za testowanie

jak macie jakies ciekawe propozycje programikow pod linuxa
wrzucajcie prosze w tym temacie, zeby mozna bylo z biegiem czasu
stworzyc jakas sensowna liste - bo przeciez nie tylko windowsem czlowiek zyje ;)

Może niekoniecznie głośnikowe, ale z elektroniką związane:
Odpaliłem swojego czasu na ubuntu CircuitMaker razem z TraxMaker. Instalacja przez WINE i normalnie śmigało, żadnych problemów. Można robić schematy i płytki do woli :) Drukowanie ścieżek też działało.
:)

mellowman ja też jestem linuksiarzem i chciabym się od ciebie dowiedzieć, czy w którymś z tych programów jest jakiś sprytny generator najlepiej żebym mógł mu zadać zakres częstotliwości i niech on płynnie sobie jedzie od najniższej do najwyższej. Chodzi mi o akustykę pomieszczenia i szukanie na jakiej częstotliwości są podbicia i rezonanse pomieszczenia. Nie szukalem mocno, a jedyne co znalazłem dobrego to generator w WINISD na zwirtualizowanej windzie. Sprzęt już skompletowałem myślę fajniutki - teraz czas na akustykę pomieszczenia

mellowman ja też jestem linuksiarzem i chciabym się od ciebie dowiedzieć, czy w którymś z tych programów jest jakiś sprytny generator najlepiej żebym mógł mu zadać zakres częstotliwości i niech on płynnie sobie jedzie od najniższej do najwyższej......................
No właśnie Qloud ma taką funkcję.
Baudline ma zaś rozbudowany "normalny" generator" -prawoklik-output-tone generator

Powrót