• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gałka do potencjometru

Na razie się nie rozpędzajcie. Póki co mogę wykonać co najwyżej kilka sztuk.
Ewentualnie możecie zrobić listę i jeśli będzie możliwość to będą wykonywane kolejne sztuki. Fajnie by było jakby był ustalony jeden wzór.

Póki co lista wygląda tak:

nowy1.....................2 szt

bart210, to zanim zacznie się lista zobacz ile sztuk możesz wykonać.

Ale mimo to:
nowy1.....................2 szt
takero.....................2 szt

takero, czytaj uważnie wątek bo wepchałeś się przed kolejkę :)

Aktualna lista:
nowy1.....................2 szt.
cudny90..................1 szt.

Co do sztuk to można wykonać dużą ilość, ale nie wszystkie będą dostępne od razu. Może to potrwać nawet miesiąc.

bart210 napisał:
Hehe, nie ma tak lekko. Może być problem z materiałem.
jak ma byc zbiorowo to moze ktos gdzies kupic i wyslac. u mnie w miescie jest dosc dobrze zaopatrzony sklepik

cudny90 napisał:
już piszę maila do hart-metali i spytam czy są jakieś zniżki itd.
podaj ceny jakie maja za kilogram

jak ktos chce rysunek to dajcie paninta to w wolnej chwili zrobie "pro" :P

również miał bym możliwosc wykonania gałek, wiec jeżeli bart nie bedzie wyrabiać moge przejać cześć zamówienia ;P ale to tak tylko BTW ;)

pan_pawel, i reszta. ja bym sobie nie pozwolil na szpecenie galki ta srubka. dlatego u mnie mocowanie bedzie w srodku. tak przy okazji bo to przedluzenie uzyje tez jako element lozyskowania galki we froncie

Pawel S., jak ktoś nie chce to nie będzie miał otworu na imbus. Żaden problem.
Pawel S. napisał:
jak ma byc zbiorowo to moze ktos gdzies kupic i wyslac. u mnie w miescie jest dosc dobrze zaopatrzony sklepik
Tylko pamiętajcie, że to miałoby być robione "po godzinach" a więc nieoficjalnie i nie można uruchamiać jakiejś masowej produkcji. Owszem byłaby możliwość zrobienia większej ilości, ale również w większych odstępach czasowych.

Mam pytanie z innej beczki.Gdzie można kupić taki wałek jakbyście mogli mi podać sklep to byłoby fajnie

Sprawa wygląda następująco. Materiał jest i można wykonać gałki o dwóch różnych średnicach:
- śr. 20mm - ilość materiału ok. 400mm (a więc starczy dla 8-9 osób),
- śr. 35mm - ilość materiału ok. 180mm,

cudny90, byłaby również możliwość zrobienia gałki z mosiądzu tylko wtedy oczywiście cena byłaby odpowiednio wyższa bo sam materiał jest droższy.

Jeśli osoby, które wcześniej się wpisały dalej są zainteresowane prosiłbym o podanie średnicy, np:
bart........20mm........1szt.

Aktualna lista:
nowy1.....................2 szt.
cudny90..................1 szt.

Powrót