• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Galeria fornirów

• Autor wątku Autor wątku XYS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co do tego forniru to może to być "krwiste drzewo": http://www.cdo.net.pl/cdo%20centrum%...gzotyczne.html

"Cocobolo" - rulezzzzz :D ale "Merbau" mają kiepski...
Ja poluje na taki http://allegro.pl/fornir-merbau-kawalki-18-x-30-cm-i1400309643.html tylko że większych liści nie mają... :unsure:

A co do tego niby (bo pewności nie mamy) bloodwood`a bitbober to tak jak marian napisał:

Dla kolegi sprostuję że fornir można bejcować,lakierować i woskować,co powoduje zmianę koloru danego forniru.

Bardzo dobre pytanie :) Dla kolegi sprostuję że fornir można bejcować,lakierować i woskować,co powoduje zmianę koloru danego forniru.
Dzięki Marian ale nie potrzebnie to pisałeś. Na forum jestem już tyle czasu że to wszystko wiem ;D Może trochę za ubogo sformułowałem moją odpowiedz na post Pawła.
Właśnie dlatego że jest tyle możliwości wykończenie jednego rodzaju forniru i co za tym idzie dają one różne efekty końcowe, pytam się was, gdyż macie większe obeznanie w tym jak zmienią się fornir po lakierowaniu czy woskowaniu. Ja lakierowałem tylko sosnę więc nie mam odniesienia . Co do kolumn to zarówno wzór forniru jak i kolor bardzo mi się podobają. Nie jestem na tyle obeznany by ocenić czy uzyty fornir jest tylko polakierowany czy może dodatkowo podbarwiony bejcą. Wiec tu liczę na waszą pomoc.

jak pamietasz nazwe firmy to sprawdz na stronie producenta w jakim wykonczeniem dostepne sa te kolumny...

Jedna uwaga do forniru Tineo, czym droższy tym lepiej wybarwiony, słój jest żywszy i jest go wiecej, są odmiany z błyszczem i bez, a ceny od 20. Tineo za 34m2, to jeszcze nie max możliwości natury.

CDO takich fornirów nie chce sprzedawac na liście, u filipiaka i u zagłoby można sie dogadać.

Ostatnia edycja:
Dostałem odpowiedz z MIRO:
aktualnie mamy na stanie jabłoń indyjską gr. 0,6mm, dł. liści 3400 mm szer. od 28 do 38 cm.
w paczce są 24 liście.

okleinę naturalną sprzedajemy na paczki!

cena 1m2 = 34,20 zł
koszt paczki w zależności od szerokości od 950 do 1300 zł Brutto

cena wysyłki paczki ok. 40 zł Brutto.

Są chętni na liście?

dolphin123, popros o zdjecia paczki to pokaze koledze (cale kino)
no chyba ze beda mieli jatobe taka jak mam na kolumnach ;)

No to mam problem,38cm szerokości to za mało,nie chce łączyć,przynajmniej nie ten fornir bo przy jabłoni indyjskiej będzie strasznie to widać :unsure:

Informacyjnie podaje że koledzy z Wawy i okolic mają forniry naturalne na szwedzkiej, sprzedają na liście bez problemu.

Powrót