• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Galeria fornirów

• Autor wątku Autor wątku XYS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Paweł to może powiedz co nie co o tej metodzie może się wstrzymam bo miałem w tym tygodniu oklejać..

Czy można wykorzystać henkel moment wyprodukowany 10.2008 ? na opakowaniu niby pisze ze 24 miesiące od daty produkcji

Wie Ktoś może co to za fornir? chodzi mi o gatunek drzewa, bo kupiłem a nie mam pojęcia nawet co ;p, barwa czerwona i trochę się mieni.

Paweł to może powiedz co nie co o tej metodzie może się wstrzymam bo miałem w tym tygodniu oklejać..

znajomy stolarz powiedzial mi ze nakladaja gdzies klej termotopliwy na fornir, taki sam jak w gotowych obrzeżach do mebli
koszt smieszny - 1-2zl/mb!
ale okazalo sie ze szerokosc forniru jest ograniczona do 10cm :???:
dlatego musze sie dowiedziec czy nie da sie tego jakos przerobic...
takie forniry modyfikowane klejone na zelazko to bylaby bajka ;)

Pawle a czy nie tak robi się wiórową płytę meblarską? Nanoszony jest a potem wielkie walce dociskają okleinę do płyty? Wszystko podgrzewane parą.

Pawle a czy nie tak robi się wiórową płytę meblarską? Nanoszony jest a potem wielkie walce dociskają okleinę do płyty?

obecnie te plyty sa pokrywane laminatami - to zupelnie inne technologie

pozytyw tego jest taki że szybko łapie i nie potrzeba dużej temepratury i wody jak przy np. kleju kostnym.
pozytyw jest taki ze byloby tanie, szybkie i wygodne fornirowanie!
czyli to co najtrudniejsze w kolumnach byloby latwiejsze :P

index.php

Panowie co to za fornir? Widze go na moim przysżłym 3way:)

Jakiś mahoń chyba.
A w temacie fornirów: znacie dobry sposób na usunięcie forniru klejonego na butapren ?

Czy opłaca się kupić fornir w takiej cenie ? to jedyny sklep w pobliżu mnie gdzie mogę kupić fornir
http://www.okleina.pl/oferta/plyty/fornirowane/18-plyty-fornirowane.html

ceny brutto za m2

wymiary 640x2500x0,5

> 1.Dąb 0609PS - 21 zł
> 2.Drzewo Sandałowe 0008PS - 20 zł
> 3.Heban 7001PS - 21 zł
> 4.Heban 7064PS - 21 zł
> 5.Heban 0004PP - 21,50 zł
> 6.Heban 7069PW - 21 zł
> 7.Orzech 1001PS - 18 zł
> 8.Palisander 0025F4 - 23 zł
> 9.Tik 0002PS - 23,50 zł
> 10.Wenge 0001PP - 21,50 zł
> 11.Wenge 5001PW - 17 zł

no niestety nie ale i tak wole kupić blisko siebie niż przez allegro zawsze mogę w razie czego dokupić brakujący mi kawałek lub wybrać taki fornir jaki będzie mi się podobał na żywo .

Powrót