• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Galeria zdjęć do kalendarza na 2015 rok - dodaj swoje zdjęcia!

tak przygladam sie i faktycznie niby da sie to ladnie podzielic pionowymi "liniami"

No tylko nie liniami :D

nie do konca - ja kalendaz wieszam na widocznym miejscu a odwiedza mnie sporo osob i sporo osob przeglada te kalendarze

Paweł, Przesadzasz :p
No przecież nikt nie będzie pytał: "a ten gość to kto?"

Chodzi o to że kalendarz ma być ładny, a te opisy zakrywające zdjęcie szpecą troszkę.

Ja nie podpisywałem zdjęcia choć wstępnie miałem. Wydaje mi się że powinny być podpisane wszystkie albo żadne.
Tylko kto to teraz zrobi jak jest już 3 grudzień ?

a ma ktos photoshopa zeby zrobic to profesjonalnie?
Ja używam paint.net.
Na tyle prosty że nie wymaga miesiąca szkolenia.
Na tyle skomplikowany że daje już dużo możliwości.
Jak napiszesz mi listę (bo po samych obrazkach nie pamiętam)
np.
02- Grzesiowe nutki by Micwoj
To dorobię jakieś eleganckei podpisy i wrzucę na forum. Myślę że ładnie powinien wyglądać skromny czarny napis pod zdjęciem. Nie jakieś bajery z cieniami itp.

Ja bym okładkę podpisał jakoś tak:
4707f7a0c075effa08cdc24120e1aec3_1449191094.jpg

Ewentualnie dał białe tło pod napisami:
505462e46e67683231326fee6509095d_1449221147.jpg

No i przy okazji "alternatywny styczeń" z moimi klonami dla chętnych (ale chyba kolory są źle ustawione w tych plikach, powinny do wydruku być CMYK a są RGB, co widać z resztą).

Lepiej jednak wygląda tak:

Lepiej jak jedna osoba by jednak wszystko robiła bo tutaj nie ma pewności, że kolory będą spójne z resztą.

Ostatnia edycja:

Lepiej tak jak Micwoj zrobił, czarne napisy pod zdjęciem (tak jak opis konstrukcji).
Opisy osób w pokoju mogą być nad zdjęciem, ale tak samo jak opis zdjęcia grupowego, czyli nie na zdjęciu a na białym tle, gdzie widnieje logo forum.

Napisy nie muszą być duże, to tylko wiadomość dla tych którzy chcą wiedzieć kto jest na zdjęciu.

Sam bym sobie to zrobił, ale nie mam teraz odpowiedzniego programu.
Jeśli jednak miały by zostać takie opisy osób jak na zdjęciu z pokoju, to ja poproszę wersję bez opisów, bo to co jest teraz jest po prostu kiepskie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tak to widzę, tylko bez tych opisów na zdjęciu oczywiście:

No i te opisy co zrobiłem ciutek większe, ale nie większe niż opis "do it yourself".

Ostatnia edycja:
biale napisy sa OK
czarne za bardzo oddzielone od zdjecia

Lepiej jednak wygląda tak:
no widzisz - mialem taki pomysl i tak to zrezlizowalem
za rok mozna zmienic ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

dostalem wiadomosc ze kalendarze juz gotowe i wysylaja dzisiaj
jak je dostane to zobaczymy jak to wyglada i mozemy dalej modyfikowac ;)

do swiat mamy jeszcze troche czasu ;)
ale w sumie ja do konca tygodnia leze tylko w lozku. od poniedzialku beda pewni nadgodziny zeby odrobic straty :/

Nie na temat...
przewlekle zapalenie drog oddechowych. spie po 2-3h bo kaszel tak dusi ze spac nie daje :(

Mi się podoba mariana wersja, żeby napisy nie były na zdjęciu bo to trochę mało profesjonalne i nie estetyczne - takie jest moje zdanie
To co marian zrobił gdyby ktoś poprawił na troszkę większe i będzie OK.

dostalem kalendarze

niestety jakosc adekwatna do ceny - zadna rewelacja!
pozniej wrzuce foto jakie buble odwalili

poprawimy okladke i chyba wysle znowu do fotoelita jak poprzednim razem. bylo niewiele drozej a duzo lepiej

Powrót