• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN 15/40/5 a GDN 13/40/2

Zdecydowanie preferuje gotowy projekt - jeszcze nie mam sprzętu ani umiejętności, a w poniedziałek muszę wszystko pozamawiać i to koniecznie. Ostatecznie zawsze jest 15/40/5 z DX25 tylko na ile te "nowe" GDNy grają po staremu ?..

Koniecznie tej samej klasy. 14 100 wydaje się być (patrząc na cenę) gorszym głośnikiem.
mam GDN 17 i SCX i FGX
wg mnie SCX gra lepiej - bardziej zywy na srednicy
na basie wszystkie sa skromne

do malego SCXa mam jedna gotowa zwrotnice. da sie lepiej, ale gra poprawnie ;)

Ostatecznie zawsze jest 15/40/5 z DX25
glosniki tak nijakie ze juz lepiej dolozyc do founteka i wavecora

Czyli najkorzystniej byłoby teraz połączyć SCX z PCX. Prawidłowo rozumuje ? Istnieje gotowy projekt zwrotnicy ?

Ostatnia edycja:
do malego tak
h6fbt4zyyzufomk7sbi9_1391290243.jpg

da sie lepiej, ale brzmi dobrze

do 17 mam zrobione pomiary, ale brak czasu

Paweł wrzuć do projektów bo z pewnością wielu się skusi na ten projekt .

Ale różnica w cenie woofer / tweeter spora . Obstawiał bym na połączenie WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.MC.X z T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X i wtedy cenowo było by korzystniej .
A najlepiej to WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.MC.X z T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X .

Ostatnia edycja:
Preferowałbym tańszą opcje PC.X 200. Projekt Pawle choć zacny, to przekracza budżet niestety. Bardzo trzeba ingerować w celu zastosowania tańszej wersji PCX ? To byłby zestaw idealny pod takie zastosowanie

Paweł wrzuć do projektów bo z pewnością wielu się skusi na ten projekt .
jak skoncze i dopracuje
obecnie skrzynki sie sezonuja po fornirowaniu

Preferowałbym tańszą opcje PC.X 200. Projekt Pawle choć zacny, to przekracza budżet niestety. Bardzo trzeba ingerować w celu zastosowania tańszej wersji PCX ? To byłby zestaw idealny pod takie zastosowanie
smialo mozesz dac bez przerobek tanszego PCXa
m8p7fg7gbsvr2ymr8kx7_1398099417.jpg

Bardzo Wam Panowie dziękuje :) Wrzucę zdjęcia jak złoże skrzyneczki. Jeszcze raz dziękuje za cierpliwość i wszelką pomoc. Pozdrawiam

Witajcie. Sytuacja się skomplikowała, bo PC.X 200 będzie dostępny pod koniec sierpnia a ja potrzebuje głośników w tym tygodniu. Co wyboru pozostał mi AWX albo PC. Restauracja, ciche kulturalne granie na poziomie. Który tweeter wybrać ? Różnica w cenie bardzo duża..

Powrót