• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN 16/50/19 + GDWK 8/10/2

Reakcji
0
Posiadam w/w głośniki i chciałbym zrobić na nich monitorki.
Czy ktoś z forumowiczów byłby tak pomocny i zaprojektował do nich zwrotkę??
Oczywiście głośniki udostępnię do pomiarów.

Z góry dzięki :mrgreen:

gdyby nie to ze sesje mam teraz zaproponował bym swoja pomoc. Jak nikogo nie znajdziesz to za miesiąc mozesz się odezwać.

No jak narazie to tylko ty się odezwałeś wiec chyba nie mam wyboru i muszę czekać

[ Dodano: 2010-01-07, 21:08 ]
A kto tutaj na forum jeszcze projektuje zwrotnice??

Ja bym mógł, ale na forum twierdzą, że sie nie znam.... a wiec już nie wiem.

A tak na poważnie mogę je wziąść, z tym że nie mam jeszcze dokończonej obudowy testowej, i nie będe miał jak wykonać pomiary.

Jak chcesz mogę ci na pomiary udstępnic system pomiarowy, i jak wykonasz pomiary to mi go odeślesz.

Jak chcesz coś wiecej sie dowiedzeć pisz na maila www.akustyk.com@gmail.com

To są głośniki z rozbiórki fenixow. Takie mam i na takich chce to zbudować. Na wymianę nie ma kasy :???:
piku16 Bardzo chętnie tylko ze nie znam się na tym :sad:

maxxx222, ale naprawde radze dac przynajmniej missiona za 10zl niz to plastikowe cos :???:
mam to w monitorkach i primo - nie nadaje sie do 16cm, secundo - brzmi paskudnie :???:

Pawel S. Niestety wiem jak to brzmi :sad:
Tylko ze w opolu nie znajdę nic prócz Tonsila.
A nawet jeśli to i tak ceny są wysoookie.
To powiedz co konkretnie budżetowego można kupić :?:

najtanszy jak juz pisalem jest mission http://www.allegro.pl/item871501015_glosnik_wysokotonowy_tweeter_1_2_5_cm.html
ale do niego trzba dorobic lub dokupic jakis front (mozesz podmienic w tym glosniku co masz - pasuje po wycieciu kratki)
zadna rewelacja ale i tak o niebo lepszy od tego tonsila

lub poszukaj uzywane tonsile
http://www.allegro.pl/item873501931_tonsil_gdwk_8_13_120_super_cena.html cena dobra ale cos mi zalatuje tandeta (cienki front i plastikowa kopolka)
http://www.allegro.pl/item870264539_gdwk_10_80_gdwk_10_80_7_tonsil_nowy_gwarancja.html
lub uzywane GDWK 9/80, 9/80/1, 9/120 itp

mozna tez kupic taniego STXa GDWK PJ

maxxx222 napisał:
Tylko chodzi o to ze nie bardzo mam nawet te 10zl
no to jak ty chcesz zaprojektowac te zwrotnice? :???:
przeciez musisz wydac kase na 2 wysylki + wynagrodzenie za robote (przynajmniej to piwo) + czesci na zwrotnice

No ale zwrotnicy jeszcze nie ma.
Jak już ktoś zaprojektuje to wtedy kasa będzie

[ Dodano: 2010-01-15, 19:01 ]
piku16 Jeśli nadal masz wolny system pomiarowy to chętnie go pożyczę i podejmę się zaprojektowania samemu zwrotki.
Trochę czytałem i myślę ze dam rade :)

Powrót