• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

gdn 20/60/3

Reakcji
0
witam. mam głośnik niskotonowy Tonsil GDN 20/60/3. kiedyś został trafiony piłką, a dzisiaj wziąłem się za jego regenerację na podstawie poradnika na stronie diyaudio.pl.
zdjąłem kopułkę przeciwpylną i okazało się że karkas jest pogięty. spróbowałem wyprostować go nożem i jest teraz mniej pogięty, i chciałem sprawdzić jak gra teraz.
włączyłem muzykę i okazało się, że karkas ociera o magnes. zerwałem zawieszenie górne membrany i chciałem zdjąć resor, lecz nie da się. poprostu ni ch*ja...;/

w jaki sposób zdjąć ten resor?

no tak, no właśnie raczej go juz nie założysz, będziesz musiał kupić nowy

no raczej nie, jak był karkas pogiety to chyba będziesz musiał i tak cewke kupić nowa

spróbuj podgrzać np.opalarką kosz od drugiej strony i wtedy powinien resor łatwiej się odkleic i wtedy zobaczysz co tam się stało

hehe no nie wiem tego nie próbowałem, możesz spróbowac ale nie wiem co z tego będzie :razz:
musisz tak podgrzać żeby klej zmieknął i wtedy odkleisz resor

no tak. ale przykleiłem znowu, bo myślałem, że już jest ok. i wtedy okazało się że jednak nie jest. a nie chcę tego drugi raz robić nożem bo zniszczę ją do ostateczności...

a jakim klejem kleiłeś? to tez spróbuj ogrzać. a może żle przykleiłeś to górne zawieszenie i dlatego obcierało. to wszystko musi byc bardzo dobrze pasowane ze sobą.

Powrót