• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN-27-150-8-SC... jakieś pomysły na dobre stereo??

Reakcji
0
GDN-27-150-8-SC mam 2 takie głośniczki i pytanie co dalej... chodzi mi kolumny stereo.. jakie średnie i wysokie nie dużym kosztem? odradzono mi z stx...

Jak ma być tanio to możesz spróbować z ARX 150-08/8 jako średnio tonowy, a na góre GDWK 10-200-8PJ z STX'a. Tylko te głośniki trzeba będzie dość mocno tłumić bo mają sporo większy SPL od tego GDN-a. Kopułka ma 6dB więcej, a ARX 4dB. Poza tym akurat ten GDN nie jest najwyższych lotów i spotkałem się z opinią że jest mułowaty.

a masz czym tego stxa 27 napędzić ?
Bo jeśli wzmak którym zamierzasz go napędzić ma poniżej 100w przy 8R to sobie odpuść ten głośnik...

wzmak usher przerabiany 2x 70wat, ale będzie inny..jeszcze są jakieś propozycje co do głośników?

[ Dodano: 2007-07-26, 16:11 ]
a potrafił by ktoś wykonać zwrotki do takich głośników?? to daleko idące plany, bo jeszcze muszę je kupić, a to dopiero za miesiąc... ale chciałbym wiedzieć też orientacyjnie ile by takie zwrotki kosztowały...

Powrót