• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN 30/100/11 8 ohm Jak go zabudowac???? Litraz strojenie???

Reakcji
0
Mam GDN 30/100/11 8 ohm i nie wiem jaki litraz bylby dobry do niego... czy robic obudowe zamknieta czy B-R ... jak B-R to jaki litraz i na ile stroic obudowe??? Bedzie to zasilane z koncowki DIY LM 3886T ... Prosze o pomoc...

A tak przy okazji to mam dwa te glosniki .... dwa w jedna obudowe czy tylko jeden??? a moze dwa rozne suby na tym glosniku????

Chlopaki z wiekszym doswiadczeniem pomozcie... chcialbym zeby ten sub nie byl kolosalnie wielki... i chcialbym uzyskac mozliwie szybki bas....

Czekam na odpowiedzi....

LunaticAllegro napisał:
Mam GDN 30/100/11 8 ohm i nie wiem jaki litraz bylby dobry do niego... czy robic obudowe zamknieta czy B-R ... jak B-R to jaki litraz i na ile stroic obudowe??? Bedzie to zasilane z koncowki DIY LM 3886T ... Prosze o pomoc...
art na stronie głównej o winisd.
jeden lm na 2 głośniki?
LunaticAllegro napisał:
A tak przy okazji to mam dwa te glosniki .... dwa w jedna obudowe czy tylko jeden??? a moze dwa rozne suby na tym glosniku????
czy będą 2 głośniki w 1 budzie, czy 2 oddzielne suby to nic nie zmieni...

symulowalem juz te przetworniki w winisd ale nie wiem jak optymalnie to zestroic.... jakos dziewnie wypada ten tonsil w winisd.... a bas jak na fs to ma slaby chyba ze zrobie go w 200 litrowej obudowie....tylko gdzie ja taka wstawie jak mam 9 m2 pokoj:)))) pomozcie//////

Powrót