• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDN20/60/3 8ohm EX

Reakcji
13
Witam potrzebuje poparcia kupiłem GDN20/60/3 8ohm EX, myślałem o labiryncie ale wychodzi dosyć długi, więc obudowa zamknięta myślę wstawić ten głośnik w około 60l . Obliczenia robiłem programem WinISD, ale to tylko teoria, proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam Piotr.

Moim zdaniem lepszy będzie GDN20/80/2 . GDN20/60/3 8ohm EX go maksymalnie w 30litrów ze względu na wytrzymałość mocową . To jest wersja exportowa niby ma Fs=28Hz ale ten sam głośnik nie w wersji exportowej ma Fs=36hz nie wiem które jest prawdziwe

To ma być kolumna podłogowa. W sumie przy 35 l wykres dB a Hz wygląda przyzwoicie.

Ostatnia edycja:
Zrobiło się zamieszanie w tym temacie, a moje pytanie ( już wiem że ten głośnik jest ch...y) w jaką obudowę zamontować? Linia jest ok ale jak już pisałem mam za małe doświadczenie i mało czasu na eksperymenty.

---------- Post dodany 25.02.2014 o 20:18 ---------- Poprzedni post 24.02.2014 o 20:48 ----------

Sprubóje zamkniętom 35L dzięki za podpowiedzi.

Witam rezygnuje z budowy kolumn może ktoś chce odkupić głośniki?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nowe jedno pudełko otwierane, nie podłączane.

Sprzedam tanio

- - - - - aktualizacja - - - - -

Temat do zamknięcia głośniki mają nowego właściciela. :thumbup:

Ostatnia edycja:
Powrót