• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GDWT-8-150-8-PJ + 2xARN150 05/8 jak ciąć?

Reakcji
0
jak w temacie, miał ktoś do czy nienia z taką kombinacją? Na jakiej częstotliwości ciąć?

mam ndzieje ze nie kupiles tych glosnikow? bo jesli tak to bedzie "kupa" a nie zestaw

te gdwt sa dobre na estrade ale nie do domu ...

jesli konieczie chcesz ten glosnik bo akurat go masz to poskladaj zwrotke od kolumn SW, tylko nie wiem czy impedancja sie zgadza, schemat zwrotki jest bodajze na elektrodzie

ciecie tej wysokotonowki ponizej 4Khz to zbrodnia. W dole pasma ma tak wielkie znieksztalcenia ze uszy puchna.
Przychylam sie do kupna ARV-ki.

nie kupiłem :) ale wiadomo cena mnie kusiła, więc ARV która i jak ciąć?

ARN'y mam od jakeigoś czasu wiec do nich trzeba dopasować arv myślę ze arv-104-04-8 będzie w sam raz więc jak ją ciąć? :)

Przy dwoch ARN-ach to juz sporo mocy wyjdzie wiec ponizej 3,5khz nie proponuje ciecia.

jak sa dwa glosniki niskotonowe to moc kolumny rosnie wiec wyzsza czestotliwosc podzialu dla wysokotonowki odciaza ja zwiekszajac jej moc i szanse przezycia.

Mógłby mi ktoś pomóc przy zaprojektowaniu zwrotnicy do 2xarn150-03/8 (8ohm równolegle=4ohm) + arv104-04/8 bo nie wiem czy tak bez zastanowienia wierzyć w to co podaje winisd a do pomiarów w SW nie mam mikrofonu i preampa do niego

zgóry dzięki za pomoc :)

Powrót