• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gdzie kupić MDF w Gdańsku

W Castoramie ale nie gwarantuję, że będą mieli na stanie wszystkie grubości. Ja trafiłem taki dzień, kiedy mieli tylko 16mm.

Dzwoniłem już do castoramy-nie mają wogóle mdf-u, znalazłem w obi ale 19.0mm (46zł/m2), a wolałbym 22mm.

KORKALHOM,

swojego czasu mieli w castoramie na Osowie, hmmm ka kupowałem na składzie opałowym, ale nie wiem czy jeszcze tam istnieje ta stolarnia

Za galerią bałtycką, za wiaduktem od razu skręt w lewo - tam gdzieś kiedyś była całkiem spora stolarnia - pojedź, poszukaj i zapytaj.

W castoramie na Osowej napewno mozna dostac bo sam sie zaopatruje tam. Dostepne maja trzy grubosci 6mm, 10mm i 16mm.

Już po sprawie, właśnie kupiłem płyty w obi-równo docięte na wymiar, nie trzeba kupować całej płyty. Cena za 1m2=46zł, tak więc płyty na dwa pudła 30l kosztowały 154zł.

Nie na temat...
KORKALHOM napisał:
Cena za 1m2=46zł, tak więc płyty na dwa pudła 30l kosztowały 154zł
:shock:
jak dobrze ze ja nie kupuje w marketach i wychodze na tym lepiej ;)
KORKALHOM, na przyszlosc jak juz musisz placic tyle za MDF to kup go tylko na to co frezujesz. reszta z wiorowki

Nie na temat...
Swoją drogą strasznie duża rozbieżność cen pomiędzy poszczególnymi marketami OBI, ja ostatnio w Kielcach płaciłem 35zł/m^2 za 19mm MDF.

Nie na temat...
w Warszawie też kosztuje 46zł pus 2 złote za wycięcie jednej formatki. Porażka!

Może przyda się komuś ta informacja, więc: W Gdańsku Oliwie na ulicy krzywoustego 25 przy rynku jest sklep drzewny. Wczoraj kupowałem tam płytę MDF 19 z przycięciem. Cena za metr kw. 33zł, co w porównaniu z 46zł w Obi bardzo miło mnie zaskoczyło. Płyty zostały przycięte z tolerancją wymiaru do 1mm.

KORKALHOM a maja jakies naturalne drewno na wymiar ciete aby wykorzystac jako boczki do wzmakow ?

Najlepsze plyty hdf

Najlepsze plyty hdf

Ja kupowałem płyty w skladzie Siekierki www.siekierki.com.pl, raczej nie polecam takich sklepów jak obi, castorama itp mają naprawdę kiepski towar

Jak ktoś kupuje duże ilości to może sobie kupić całą płytę w sklepie BAT - kawałek za Rębiechowem. 189zł za całą płytę 2800 x 2100 22mm. Plus jest taki że mają tam maszynę do cięcia i można sobie za free przyciąć. Minusem jest to że trzeba kupić całą płytę

Pozdr

Powrót