• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gdzie kupie kondensatory osiowe?

Reakcji
0
posiadam zabytkowe kolumny Philips MFB541 - fajny sprzęt - biurkowe do kompa
Niestety po kolei padają mi w nich elektrolity :-/
chciałbym je zregenerować, to znaczy wymienić to co tam siedzi w środku na nowe elektrolity, ale z zachowaniem oryginalnej konstrukcji, żadnych tuningów czy te sprawy.

Pytanie, gdzie można kupić w normalnej cenie elektrolity osiowe? Potrzebne pojemności od kilku do kilkuset uF, napięcia typu 16V, 25V, więc nic nadzwyczajnego...

Pytanie, gdzie można kupić w normalnej cenie elektrolity osiowe? Potrzebne pojemności od kilku do kilkuset uF, napięcia typu 16V, 25V, więc nic nadzwyczajnego...

Tylko muszą to być kondensatory bipolarne. Czasami można trafić na allegro.

Nie napisałem... to kolumny aktywne, kondensatory idą do elektroniki wzmacniacza, więc potrzebuję unipolarne - na allegro są w chorych cenach i bardzo mały wybór...

Będzie Ci trudno znaleźć kondy o takich wyprowadzeniach i gabarytach. Myślę, że przy obecnej miniaturyzacji kondów trzeba montować stojące.

Właśnie to są w torze, w zasilaczu tez grają do niedawna tez w to nie wierzyłem.

panowie, proszę was.....robi się nie na temat
dla mnie tor sygnału ma być transparentny - jak coś "gra" lub "brzmi" to znaczy że nie jest transparentny :]
tak samo kondensator - ma pojemność i rezystancję szeregową - co tu może zmieniać dźwięk, chyba cena ;)

wracając do pytania, znalazłem kilka hurtowni niehurtowni - cena za to samo 1.5zl albo 5 groszy ;)

Powrót