• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gdzie ten bass usher 8945a

Nie do końca morel jest podobny do dynaudio
Jeszcze nie powstał taki morel którego można by postawić nawet obok taniej dyni ;)

Nie do końca morel jest podobny do dynaudio
Jeszcze nie powstał taki morel którego można by postawić nawet obok taniej dyni ;)

Jest sporo twierdzeń, żę morel gra lepiej od dynaudio. Nie chodzi mi o dokładną kopię dzwięku. Posiadałem audience 50 oraz fokus 140 i dzwięk wysokich w tych kolumnach jest całkiem inny.

Nie spotkałem sie z takim twierdzeniem

Studio16hz pakował morela w skrzynie dynek. Ale nie o tym temat. :)

lklukasz kusi mnie budowa podstawkowców na tych 8945a i znalazłem do kompletu na ebay 9950-20. Zastanawiam się ile można fonicznie z nich wycisnąć. Czy są w stanie zagrać lepiej od przykładowo dynaudio focus 140 które posiadalem. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. ;)

Ja juz wyrosłem trochę z tej wysokotonowki choć nadal uważam ja za bardzo fajna
Mam fascynacje dynaudio esotar i ceramikami accutona
Jak miałbym monitory dyni w domu to napewno nie zrobiłbym kolumn na usherach
Szedł bym raczej wyżej

OK dzięki za sugestie. Myślę, że trzeba bedzie kolumny sprzedać na części ewntualnie w całości. Może się znajdzie chętny na forum? ;)

Ja juz wyrosłem trochę z tej wysokotonowki choć nadal uważam ja za bardzo fajna
Mam fascynacje dynaudio esotar i ceramikami accutona
Jak miałbym monitory dyni w domu to napewno nie zrobiłbym kolumn na usherach
Szedł bym raczej wyżej

Masz może jakiś ciekawy projekt na myśli?

Nie potrzebuje projektu

Rozumiem, że nie potrzebujesz. Stwierdzasz aby iść wyżej niż zestaw na usher'ach. Jesteśmy na forum diy więc nie mówimy tutaj o zestawach fabrycznych. Jestem zielony odnośnie kostruowania ale potrafię zrobić kolumny już zaprojektowane. Szukam pomocy odnośnie zestawu już zaprojektowanego a grającego jak kolumny nowe w przedziale cenowym 6000-10000zł.

Ja wybieram głośniki pod siebie a nie głośniki do projektów z forum

Mi sie bardzo podoba vifa z serii ne i ja bym chętnie widział w swoich kolumnach
Fajne są tez scany iluminator

Zobacz tez na jakich głośnikach zrobione są Akkus redwine
Swietnie grające kolumny
Chętnie bym je widział u siebie

Dobierz głośniki które ci sie podobają a na pewno znajdziesz kogoś na forum kto podejmie sie projektu zwrotnicy

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pamiętaj tez, ze system nie składa sie tylko z kolumn ale i potrzeba mu elektroniki na podobnym poziomie
A to tez nie małe koszty

Podziel ta kwotę odpowiednio

Na konstrukcje diy mogę przeznaczyć około 4000zł. Elektronikę posiadam na dość przyzwoitym poziomie. Interesuje mnie szkoła dźwiękowa dynaudio, herberth, sonus faber czyli kolumny z piękną nasyconą średnicą. Nie rozumiem ludzi którzy zjadą kolumny gdyż nie sprawdziły się w ich systemie. posiadałem ostatnio audio physic i wszystko bylo piekne poza wypełnieniem środka. Na innym sprzęcie zagrają genialnie. Ot taka pogoń za króliczkiemi zabawa w audio nie ma końca. :)

Powrót