• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

gdzies to było

Reakcji
0
ten temat był juz kiedys poruszany mozna było kupic takie kabel z beczka który redukował szumy gdzie takie cos mozna kupic wiem ze to mozna było kupic na allegro ktos podawał nawet schemat jak mozna takie cacko skonstrułowac

Kabel z beczką?? Pewnie chodzi Ci o to: Przejściówka Cinch z filtrami, do CD? Nonsens. Lipa i oszutwo. Coś takiego nie istnieje.
Tak nie zrobisz redukcji szumów. Zresztą, redukcja szumów bez utraty pasma/ dynamiki jest praktycznie niewykonalna - przynajmniej na poziomie nieporfesjonalnym.

Aha, to do samochodu!!
Petlę masy należy przerwać a nie ją filtrować. Jesli są błędy w wykonaniu instalacji samochodowej i podłaczenia radia to by należało je usunąć. Raczej śliski interes. Nie wiadomo co to jest - może jakis transformator?!

Sprzedawca pisze:

W ZWIĄZKU Z LICZNYMI PYTANIAMI ZDECYDOWAŁEM SIĘ NIECO ROZWINĄĆ TEMAT . WIĘC : NIE JESTEM W STANIE ZAGWARANTOWAĆ ŻE PO ZASTOSOWANIU TEGO FILTRA WSZYSTKIE OBJAWY USTĄPIĄ (...) FILTR PĘTLI MASY JEST ZDECYDOWANIE NAJCZĘSCIEJ STOSOWANYM FILTREM PRZEZ PROFESJONALNE PUNKTY MONTAŻOWE PODCZAS INSTALACJI WZMACNIACZA !!!

taaa, pewnie przez pana Władzia i Tadzia... wg mnie - nie warto. Lepiej samemu posprawdzać co jest nie tak z instalacją, albo zastosować porządne przewody z dobrym ekranem do podłaczenia radio -> wzmacniacz. Inna możliwośc to taka ze jeśli radio ma slabą filtrację to też nic dziwnego że np. przez zasilanie przedostają się takie zaklócenia.

takie filtry spotyka się najczęœciej w zasilaczach impulsowych (np. zasilacz od notebooka na końcu kabla przed wtyczkš ma taki filtr), W œrodku jest jakby rdzeń toroidalny wydłużony, ferrytowy. Coœ takiego można kupić za 5zł w sklepach elektronicznych.

Powrót