• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Geometria, grafika, rysunek techniczny

cudny90

DIYaudio.pl logo creator
Reakcji
1
Witam. Jako, że na forum jest paru inżynierów ( doszłych i niedoszłych :) ) mam prośbę odnośnie norm, wg których narysować muszę połączenie śrubowe .. :/ Tzn śruba dwustronna, połączenie pokrywy.
Dokładnie chodzi o to po prawo u góry:
http://mail.google.com/mail/?attid=0.1&disp=emb&view=att&th=125650effbbf4ee1

No i gość wysłał nam na grupowego maila normy wg których mamy to narysować, ale akurat dla śruby dwustronnej są nieczytelne! Prosząc o czytelne skany powiedział, że innych nie posiada i żebyśmy szukali w bibliotece, a ja jestem chory :P

Może posiada ktoś takie normy? Chodzi o wymiary śruby, nadmiar gwintu, długośc gwintu itp.

Mam narysować śrubę M24 o długości 28mm. Oczywiście w odpowiedniej skali.

Proszę o pomoc - szukałem w necie ale nic nie znalazłem :/

poszukaj książki Kurmaz - Podstawy konstrukcji maszyn. Mimo iż ta książka nie jest polecana przez wykładowców zawiera bardzo dużoo informacji o normach

scut już bardzo pomógł :) Normy, które zamieścił to dokładnie te, o które mi chodziło :)

Powrót