• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glosniczki do passata do 250zl

Reakcji
0
Czesc!

Od razu zaznaczam, ze beda to glosniki do samochodu ojca, wiec maja TYLKO znosnie grac, nic ponad to. Maja isc do tylnych drzwi - jest miejsce na tweetery i 160mm
http://allegro.pl/show_item.php?item=77902170 wpadly mi w oko akurat te (gosciu przy okazji jest z Wroclawia). Czy to dobry wybor? Beda podlaczone do radia Blaupunkt'a (jakis podstawowy model z CD gratis do auta :P) Dziwi mi tylko, ze nie ma w komplecie zwrotnicy? Jest ona potrzebna?

No i drugie pytanie - jak zdjac ten plastik z drzwi :/ Widze tylko jedna srube, ale za radzieckiego boga nie moge tego zdjąc...

zestawil hertza dsk zalatwi twoje problemy i na 100% bedziesz zadowolony tylko jakis z mdf by sie przydal pierscien i wytlumienie

moj ojciect tez ma VW Passata model B6 i powiem ci te glosniki ktore sa montowane w salonie na zamowienie czyli tweeter + mid bass graja o niebo lepiej niz te ktore dales w linku zreszta za cene okolo 200zl to ciezko znalezc cos co lepiej zagra od oryginalow passat'owskich, takie moje zdanie, slyszalem sporo glosnikow i naprawde te ktore sa montowane w passacie bardzo dobrze sie sprawoja do normalnego grania

No fakt, nie napisalem - rocznik '03 ;] czyli B6.
I tak zanim kupie te glosniczki musze zdjac oslony z drzwi, a za cholere nie moge sobie z tym poradzic (2 dzien probuje :P). Albo to jest zamonotowane 'na amen', albo ja jestem jakis nieporadny...

@wisnia: IMO niekoniecznie w kazdym modelu musza byc te same glosniki, byc moze sa 'łyse' wersje, a w salonie na zyczenie klienta wrzucaja byle co, zeby sie cieszyl, ze ma sprzet audio w wozie za firko. Bo mi slon na ucho nadepnal, a to co teraz w tym aucie buczy, to jest naprawde lipa.

Powrót