• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glosnik Boschmann AXZ-W12 TPO

nie wiem czy sobie jr oro zdajesz sprawe jakiego wzmaka potrzebujesz do tego glosnika.....

Dzieki za odpowiedz. Ten glosnik moge kupic za 350zł. A jego cena jak widzisz to 199euro. Chcialem sie dowiedziec czy to co pokazuje winISD bedzie w rzeczywistosci. Chcialbym zrobic suba schodzacego bardzo nisko. Ten w 80l obudowie dochodzi do 25Hz(-3dB). A tak przy okazji to znasz moze jakis glosnik do 400zł z niskim basem?

[ Dodano: 2005-02-26, 20:51 ]
Mam wzmacniacz Blaupunkata GTA4100(max 2x320). Zasilacz na 2 transformatorach toroidalnych 250VA kazdy. Wystarczy do tego glosnika?

z wzmacniaczem to nie jestem pewny, tylko zobacz jaki lepiej impuls bedzie mial glosnik w tej obudowie pewnie ze 30......

Impuls bedzie 28ms przy 18Hz! Czy moznaby go wyeliminowac np filtrem poddzwiekowym??

podobno chcesz miec niski bas a jezeli dasz subsonika to on Ci go odetnie :> chyba ze chcesz odciac ponizej 20hz

Wlasnie w firmie smialismy sie z tego glosnika :)
Jakby wywalic membrane to bylaby dobra doniczka na kwiatki.
Szkoda kasy na to wydawac. To nedzna podruba JBL-a to chyba widac na pierwszy rzut oka, oczywiscie jesli ma ktos pojecie o glosnikach.
Z Qts=0,58 to tylko obudowa zamknieta, te 20Hz z symulatora to marzenia.
1000W z cewki tylko 75mm juz to widze. Chetnie podlacze 1000W pod ten glosnik i sprawdze ile wytrzyma :) Ciekawe czy ten co sprzedaje daje na niego gwarancje?

Powrót