• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glosnik stx'a -przerobki na zamowienie

Reakcji
0
WItam
czy ktos juz zamawial glosniki stxa i chcial aby zmieniono cos w danym modelu? czy to mozliwe? bo tak sobie mysle ze jak bym zamawial glosniki to zeby lepszy uklad magnetyczny zamontowali-nizszy qts i wyzszy spl z tego co slyszalem
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi(prosz eniepisac zeby wyslac maila do nich... to wiem :D)
Pozdro

Co byscie radzili? uklad magnetyczny... cos jeszcze? :D mysle o glosnikach gdn 17 80 4 ss
jaki uklad zamontowac? co radzicie?(oczywiscie zeby cena glosnika niepodskoczyla z 25 zl na neiwiadomo ile :D)
Pozdro

a ja ma do was takie pytanko jak bede chcial zeby mi zmienili uklad magnatyczy to czy oni mi wysla parametry czy bede mosial sam zmierzyc ???

Jak doplacisz za pomiar to wyslą :) w przeciwnym wypadku jesteś skazany na samodzielny pomiar. Zresztą na stronce stxa jest wszystko napisane.

ja nawet się nie pytałem o parametry- i ich nie dostałem ale nawet mi na tym specjalnie nie zalezało - niewiem czy z 17 ten numer przejdzie bo one mają inne cewki i układ magnetyczny moze nie pasować!! mozliwe są modyfikacje w obrębie 20 22 25 27-30 32 i 14 16 17 z innymi moze być problem... (niema odpowiednika z więszym magnesem od którego pasowała by cewka do membrany ewentualnie nabiegunnik do cewki

Chyba wysle im maila co da sie zrobic(czy na zamowienie skmbinuja) tylko napiszcie mi co tam zmienic zebym im napisal czy moga takie i takie wrzucic.... :) dzieki
Pozdro

czy moglby mi ktos napisac co zmodyfikowac/np. uklad magn. to z jakiego glosnika? lub jesli niepasuje do tego gdn(17 80 4 ss) to o co mam spytac :D

A czy każdy może sobie zamówić głośniki według swoich upodobań? Bo zdawało mi się, że to tylko dla firm i odbiorców hurtowych. Zamawiałem u nich 5 razy, ale nie na firmę, tylko na siebie.

nadal prosze o rade co zmodyfikowac..... niech ktos cos napisze... moze Ty ,Soundvawe?(jesli przekrecilem nick to sorki)
Pozdro

zamieniłeś W z V ale nic nie zabije :)
co do głośnika hmm trzeba by mu dodać troche mocy w napędzie (czyli większy magnes bądź grobszy nabiegunnik albo jedno i drógie) jak nie będą chcieli ci przerobić to mozesz kupić u nich pierścień magnetyczny i przykleić tak jak się to robi przy ekranowaniu głośników (o dziwo daje to sporo!!) tylko trzeba dać magnes o szczegel większy niz zastosowany w głośniku.
z stx'em trzeba troche cierpliwości czasami trzeba im troche pozawracać głowe ale idzie się dogadać

z stxem jest jak z syrenka po tuningu niby szybcie jdzie ale to i tak zawsze syrenka

ja sie troche w to bawilem miksowalem magnesy od 30 z 20 cm wooferami cewki przerabiane membrany itd ale i tak zawsze gralo kiepsko no tyle ze wiedzialem ze cewka ma tyle i ma miec a nie tyle ile producent ma akurat na magazynie

Powrót