• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

glosnik WH501H81 i WH651H81 ALPHARD'A

Reakcji
0
siemka co powiecie o tych glosnikach??
sciagnolem sobie paramaetry ze stronu www.eltaj.pl i nie ma podanego zakresu czestotliwosci ,powierzchni ,SPL dla tych przetwornikow. wiec nie wiem w jakim przedziale graja ,jakie maja SPL i jaka maja powierzchnie niestety :/ a te glosniki maja ciekawy wyglad :):) .do 2way sie nadaja jak widze ale nie jestem pewien.mierzyl ktos te glosniki ??jak tak to prosil bym o podanie mi danych poniewaz nie sa kompletne :(:(

dzieki i pozdro

ps.:a i nie wiem czy maja wentylowana cewke czy tez nie ...pomoze mi ktos ??

dzieki i pozdro

hmm to ze maja wyglad ciekawy to nei znacyz ze sie nadaja ja bym podszedl z duzym dystansem do tego typu wynalazkow tym barzdiej ze to alphard ktory jak wiadomo nie slynie z wiarygodnosci
w sumie bez sprzetu pomiarowego nei dasz rady do konca pozanact ego wooferka to bladzenie z nocnikiem na glowie!!

a moglbys mi napisac co jest potrzebne do pomiarow ??jaki soprzet ,program i jak tym wszystkim to zmierzyc (spl ,powierzchnie membrany ,czestotliwosci od .hz do .hz)bo nie mam pjecia jak i czym sie to robi niestety .

i jeslimoge prosic o pomoc o jak sie tym wszystkim tomierzy :):)

pozdro

Powrót