• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glosniki 16,5 ktore wybrac ?

jesli chcesz wydac 400zl to bierz dlsa ewentualnie szukaj jakies okazji, chcesz wydac mniej bierz helixa. Ale radzil bym polowac na okazje helixy mozna na alegro za 220-240zl wyrwac, ja dalem 200zl za nowki mkII na allegro

a masz jakies namiary na tansze helixy ?
nie jestem wyczulonym audiofilem i pewnie nie uslyszal bym roznicy miedzy helixami a dls :mrgreen:

Moze ktos jeszcze sie wypowie

dzisiaj zamontowałem helixy mk II w pewnym volvo, jak na taką kase (za głośniki i montaż wziąłem razem 250zł) znów pokazały że powinny kosztować więcej.. :)

podajesz glosniki ktore wahaja sie w zakresie od 250 do 600zl... musisz powiedziec mam 300zl +- 30 a nie mam 300zl +- 200 :)

przedzial do 600 zl ;) myslalem nad slabszymi ale mam okazje dolozyc conieco i chce cos lepszego.calosc ma napedzac cp 604 a podlaczony jest do niego sub stx 30 ap i chce zeby uciagnol przody jeszcze ;)

Witam

Od jakiegos czasu posiadam u siebie glosniki PowerBass s-6c i powiem tyle ze pierwsza sprawa maja nieporownywalnie lepsza kopolke niz Hertze w porownywalnej cenie, jedyna ich lekka wada jest ciutke cofnieta srednica, ale akurat w aucie mi to nie przeszkadza, przy dobrym wzmaku potrafia juz niezle rozbujac nagawki od spodni ;], w porownianiu do HELIX'ów mozna w nie sporo wiecej mocy wpompowac, ale jednak Helix ma troche lepsza srednice......

Jesli mialbym drugi raz kupowac cos na przod mysle ze znowu kupil bym powerbass'y, swoje kupilem w POWE w takiej samej cenie jak ma je ESSA tyle ze za zlocisza dostalem do nich dystanse z mdf'u ktore normalnie kosztuja okolo 40zl.

michone, seria acces focala to kupa jest..

co do tych moreli to są tak niepewne ze aż strach je brać.. "jeden syk nie działa" - ten co to napisał nie miał porządnych głośników w rękach.. poza tym woofer wygląda na zmęczony życiem..

rainbow, owszem zapomnieć o nim nie wolno.

szczerze to nie doczytalem :( ostatnio mam problemy z doczytywaniem aukcji musze chyba cos na koncentracje kupic :P ostatnio kupilem mp3 bez klapki na baterie... normalnie wstyd :(

tez raz tak mialem i kupilem na prezent dla dizewczyny uzywane mp3 ;/, nie doczytalem jakos, a zdjecie nowego bylo, no ale i tak sie uczyszyla, no ale tak wogole to co to ma wspolnego z tematem? :)
no a co do glosnikow to duzo na allegro promocji jest, ostatni sam kupilem zestaw glosnikw do samochodu:
Phase Highgrade 10 za 320zł - w sklepiej najtaniej znalazlem za 850zł, oczywiscie nowy kupilem :)
i
Emphaser ECP 26 Neo za 400zł, w sklepie 1999zł :), tyle ze tutaj juz uzywki kupilem;
teraz czekam na okazje wzmacniaczy :), nie znam sie na tym wiec czekam na jakies Carpowery w dobrej cenie

Jednak zdecyduje sie na powerbassy . musze jeszcze zrobic panele drzwiowe(jeszcze tego nie robilem) lub zaplacic za ich wykonanie 250 zl i poszukac kogos kto mi to tanio podlaczy bo niema pojecia jak syki podpiac.Skrzynia mi wyszla a z panelami zobaczymy.

Powrót