• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Glupie pytanie :)

Reakcji
0
Witam!!
Mam maly problem poniewaz niewiem czy okolice lonczenia glosnika z obudowa uszczelnieac ? :)

A jeszcze taki male pytanko zeby nietworzyc nowego tematu :razz:
Czym wygluszyc kolumny?? Czytalem gdzies ze zwykla wata z biedronki moze sie do tego nadac. Ile w tym prawdy??

będzie ok.
Pamiętaj tylko żeby zrobić pare prób z ilością wytłumienia i jego umiejscowieniem.

maxdila napisał:
daj silikon pod kosz głośnika (ta obręcz na któej są otwory pod śróbki)
no nie wiem czy to dobry pomysl, lepiej dac uszczelke taka jak do okien, lub sylikonem posmarowac i poczekac az wyschnie, bo inacvzej to ciezko bedize glosnik wyjac, a jak jest frez to juz raczej trzeba niszczyc przednia scianke...

Tak tez wlasnie zroillem z uszczelka do okien :) i jestem bardzo zadowolony :P
Niedlugo moja konstrukcja ukaze sie w dziale DIY :oops:(Jeszcze tylko male niedokonczenia poprawie :razz: )

najlepszy silikon...sam z tym miałem problem...jak włączyłem sprzęt powietrze wylatywało z nawet najmniejszych szczelinek..nie spiesz się, a dokładnie wszystko pouszczelniaj

gumowa uszczelka najlepiej sie sprawdzi. nic nie ucieka - kupuj te najciensze, bo sa wystarczajace.

Powrót