• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gniazda i zł?cza

• Autor wątku Autor wątku Ukasz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Nie wiecie może gdzie można tanio najlepiej wysyłkowo kupić takie rzeczy jak pozłacane gniazda RCA do montarzu w wzmacniaczach i pozłacane zakręcane złącza do kolumn. Na akkusie mają ale ceny troche przegięte na allegro też nic specjalnego.

w tme.com.pl są całkiem fajne czincze za około 2,5zł. Bardzo solidne, dobrze trzymają i są szczelne (dobre na panel).

NA eltaju w cenniku mają dużo gniazd kolumnowych ale RCA nie mają. Takiwe super tanie to nie muszą być ale 45zł za pare to lekkie przegięcie.

Umnie w poznaniu jest sklep z takimi złaczami pozłacane RCA do montarzu na płyte kosztuje chyba 3zł a takie do kolumn ogromne tez całe pozłacane 6zł jak patrzyłem w sklepach internetowych to takie samo kosztowało 20zł

Może jestem małej wiary, ale wydaje mi się, że takie wtyki/gniazda za kilka złotych to złota raczej nie widziały. Szczególnie jak na takim rdze widzę:)

Powrót