• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Gotowa skrzynia, potrzebny głośnik

• Autor wątku Autor wątku w.l.o
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam.
Wiem, że skrzynie dobiera się do głośnika. Ale mam taki problem, że kolega ma gotową skrzynię br w kształcie trapezu:
beztytuumyq.jpg
i męczy mnie żebym dobrał mu głośnik. W temacie audio nie siedzę już dawno i proszę Was bardzo o pomoc co mniej więcej zagra w tej obudowie pod Sony XM4040. Cena głośnika do 150zł. Bardzo chętnie coś ze stajni STXa.
Proszę o pomoc i pozdrawiam

Właśnie o to chodzi, że wszystko gotowe jest. Skrzynia pasuje idealnie mu do samochodu i chce żeby taka została. Nie jest też jakims wybitnym koneserem muzyki także to nie musi być perfekcyjnie. Niech bedzie dobrze

Panowie, przednią ścianę z otworami możemy zmodyfikować także może teraz będzie łatwiej, w takim razie co teraz? :P

Przerób na 8 cali i będzie jak znalazł np. do 8 AWX tyle że to 5 dych więcej niż założyłeś. Możesz próbować z dwu cewkowym stx ale on raczej woli większe litraże.

Dzięki chłopaki.
Skorzystam z opcji Pawel S. i tak zrobie. Tylko podpowiedz jeszcze jak mądrze podłączyć ten dwucewkowy głośnik ;)

Tylko podpowiedz jeszcze jak mądrze podłączyć ten dwucewkowy głośnik

ten wzmacniacz idzie tylko na suba?
czy na sub + przod?

---------- Post dodany o 17:24 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------

Cena głośnika do 150zł. Bardzo chętnie coś ze stajni STXa.

a moze gotowy sub za 200zl?
jezeli kolega nie ma oklejonej skrzynki to wyjdzie mu na to samo a bedzie szybciej ;)
wymiary mam podobne, ale minimalnie inne
wys 33cm i kat pochylenia 75 stopni a wy macie ok 70

jak tylko sub to glosnik 2x4r
CALY wzmacniacz na jeden glosnik
jedna cewka pod jeden mostek...
tylko pytanie skad wiezmiesz odfiltrowany sygnal na suba?
przeciez ten wzmacniacz nie ma filtrow

Powrót