• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

gotowce stx'a

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
siemanko wszystkim mam pytanie do was. ktore z gotoeych kolumn ze stajni STX mozecie polecic do sluchania muzyki? jakies stereo bo napewno bedzie lepsze od wierzy ze sklepu agd;/ to ma byc dla siostry nie bedzie na tym zadnych imprez tylko tak dla siebie. no a moze cos z innych ofert tonsilki sa raczej drogie;/ a co myslicie o CAT'ach?

STX to hi-end w porównaniu z CAT-em,
Żeby dobrze zagrało musisz wymienić głośnik wysokotonowy w STX-ach,na jakiegoś lepszego,bo ten oryginalny nie daje wysokich tonów...

no wiem ze gwizdki to maja do dupy. a ktory model mozecie polecis smialo? i na jaki zamiennik wymienic wysokotonowca?

Ja bym dał DT 100 Peerlessa ,albo jakąś tanią Vifkę ,cena około 100zł ,a jakość milion razy lepsza.

No co.... ktoś przyjdzie posłucha i pomyśli ....hmm ale te StX-y mają dobre wysokie tony !, .... idę szybko kupić bo wykupią....

srednie;p tak mysle ze raczej zeby nie bylo za drogo i zeby tez nie bylu duze bo miejsca malo u siebie ma

a muszą byc koniecznie nowe? na allegro jest cała masa kolumn po niewysokiej cenie. np. tonsil soundfinder, voyager, fenix, perfect, nawet gdzieś serie tl gdzieś widziałem. lepieje kup mniejsze, a lepsze jakosciowo.

a nie możesz zrobić? jako niskotonowca daj Tesle arn 150 do tego jakaś kopółka (może zmałpuj od kolegi Yoshiego) i po kłopocie.

pewnie ze chcialbym i wolalbym zrobic bo bardzo bardzo to lubie;] ale mam problem... nie mam czasu a na dwie kolumienki potrzeba kilka dni heh to moze w wakacje. dlatego pytam o jakies przyzwoite niedrogie

te kolumny stoja w MediaMarkt w wiecznej promocji..... ogladalem je z ciekawisci i brak slow na calosc........

no wlasnie... heh chyba wybiore cos z stxow tylko powiedzcie ktore brac pod uwage w ogole;p

No ja wiem ze to rewelka nie jest, ale cena 230 zl za parę to chyba nie duzo, a z stx-a za te cene to tez nic lepszego nie wybierzesz.....A w tym tonsilku napewno lepszy wysokotonowy bedziesz mial.

[ Dodano: 2005-03-09, 14:51 ]
...i wykonczenie rowniez.....

tonsil wyprodukowal dwa tanie modele. Jeden dla MM o nazwie Duet (br na dole) za dosc smieszna cene okolo 200zl komplet i raczej smieszna jakosc :)
oraz....
Kolumnt Twingo (br posrodku kolumny) ktorych cena to okolo 180zl za sztuke.
Nastepnie w kolejnosci wedlug ceny sa chyba:
Fenix
Lotus
Mistral
itd.

Powrót