Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
PS, bedziemy mieli niezly smietnik w tym temacie, jak posty romana wygasna
Używam wygasających......to forum jest czysto techniczne a moje wpisy nie wnoszą nic rzeczowego popratego naukowymi dowodami,a przecież tylko takie wpisy mają sens na tym forum...Już wcześniej chciałem zapytać dlaczego używa wygasających... przecież to bez sensu.
Leon, świadczy to o tym, że jak dwóch redaktorów z audiofilskiej gazety chciało do niego przyjechać, to zaczął wymyślać kolejne absurdalne wymogi i przeszkody, aż ci zrezygnowali.
Poza tym, wymieniasz tyle Twoim zdaniem niedziałających rzeczy, które to głupi ludzie kupują. Powiedz, ile z nich sprawdziłeś rzetelnie? Na jakim sprzęcie to zrobiłeś? Ile wykonałeś w życiu testów ABX i w jakiej dziedzinie (nie muszą być związane z audio)?
Leon, takich osób są dziesiątki, setki, a może nawet i tysiące. Ciekawe, o czym to świadczy?
Mieszkasz jakieś 60 km od Inowrocławia, możemy więc kiedyś się spotkać. Zapraszam.
- - - - - aktualizacja - - - - -
http://www.cardas.com/insights_cable_resonance.php
http://www.cardas.com/insights_shielding.php
W sumie racja, zrobione. | ![]() |
Panowie sceptycy, mogę się założyć, że nie wskażecie prawidłowo w teście ABX źródła (cd lub serwera), a nawet wzmacniacza. Nie rozróżnicie dwóch zupełnie innych konstrukcji, a przecież dla Was tylko kable nie grają. Co to może oznaczać? Ano to, że nieco mniejsze różnice niż są pomiędzy wzmacniaczami, powodują, że nie ma żadnych szans na ich rozpoznanie.
Zastanówcie się, jak się czujecie dłubiąc mozolnie w swoich wzmacniaczach lub dac-ach, a ktoś udowadnia Wam w teście ABX, że nie potraficie go rozpoznać? Nie rozumiecie, że test ABX można o kant d...py rozbić?
Jest chętny do zakładu? Warunki są dwa, wyrównanie poziomu mierzonego na zaciskach wzmacniacza i kolumny o skuteczności powyżej 90dB
Używam wygasających......to forum jest czysto techniczne a moje wpisy nie wnoszą nic rzeczowego popratego naukowymi dowodami,a przecież tylko takie wpisy mają sens na tym forum...
Roman, na 100% polegniesz. Nie masz żadnych szans. Pisałem o tym, że robiłem dziesiątki testów ABX, nie tylko ja miałem powiedzieć co gra. Nikt, nigdy nie odpowiedział ze skutecznością 9/10. W sieci można znaleźć też inne próby, skutek ten sam... Wprawdzie są opublikowane wyniki testów ABX kabli, ale skuteczność waha się pomiędzy 6/10 do 8/10. Podobnie jak ja i moi znajomi, wszyscy mylą się zawsze w jedną stronę. Ale to nie jest dowód. 100 "mylących" się w jedną stronę, to dla sceptyków żaden dowód. Po każdym takim teście oświadczają światu, że kolejna osoba nie zdała testu.
Panowie sceptycy, mogę się założyć, że nie wskażecie prawidłowo w teście ABX źródła (cd lub serwera)
No tu akurat muszę się nie zgodzić, bo na AS każdy słyszał różnicę między odtwarzaczem CD Yamahy a Sonego, i to było tak wyraźne jak by zostały zmienione kolumny.
Powiedz jak w teście ABX można się pomylić w jedną stronę test ABX nie mówi nic o tym, że masz wskazać co gra lepiej a jedynie powiedzieć czy na pozycji "X" gra przewód A czy B?Podobnie jak ja i moi znajomi, wszyscy mylą się zawsze w jedną stronę.
To chyba najlepsze podsumowanie - skoro ktoś nie może wskazać przy błyskawicznym przełączeniu czy gra TEN SAM PRZEWÓD CZY INNY to oznacza to jedno dla niego tej różnicy nie ma!Roman, na 100% polegniesz. Nie masz żadnych szans.
Roman, na 100% polegniesz. Nie masz żadnych szans. Pisałem o tym, że robiłem dziesiątki testów ABX, nie tylko ja miałem powiedzieć co gra.
Skrętka w stosunku do pojedynczego druta, jest bardziej rozlazła na basie.
No to jeśli tak jest to hałas od muzyki jestem w stanie odróżnić 100/100 a nie tylko 90/100 razyPrzy średnich poziomach głośnosci da się usłyszeć że bas z revelatora jest nieczysty ,brak całkowicie kontroli jedynie co robi to robi hałas,
Czy to nie dowodzi, że różnice są praktycznie znikome, a test jest dość wiarygodny?Pisałem o tym, że robiłem dziesiątki testów ABX, nie tylko ja miałem powiedzieć co gra. Nikt, nigdy nie odpowiedział ze skutecznością 9/10.
Marian, a zmierzyliście poziom wyjściowy urządzeń? Źródła różnią się poziomem drastycznie, te które jest głośniejsze wypada lepiej, dynamiczniej itd.
Tylko po co robić takie testy?czemu ma to słuzyć?Temat tego wątku to wpływ róznych "kabli na brzmienie"czy tak?Bez problemu można udowodnić że "kablami" mozna kształtować końcowe brzmienie i to czasem w duzym stopniu.]