Cześć pół roku temu kupiłem focusa 2, udało się utargować trochę grosza i zostało na audio. Zacząłem od wymiany głośników w drzwiach i wygłuszenia. Drzwi wygłuszone matą butylową AB-1 i pianką K3s z bitmata co zajęło mi ze 4 dni. Radio 4-kanałowe BLAUPUNKT SANTA CRUZ 370 i wzmacniacz SONY XM-N1004 X-PLOD 4x70W RMS. Do przodu założyłem zestaw Ground Zero GZIC 16X (woofer+tweeter) i na tył GZIF 65X (dwudrożne). Generalnie grają dobrze ale porównując do zestawu, który mam w domu i zbudowałem samodzielnie dzięki forum STX T.10.200.8.PCX + STX W.18.200.8.MCX zasilany 2xtda7924 150W, to tym w aucie wyraźnie brakuje dołu. Chociaż nie jestem audiofilem to jednak nie jestem w pełni usatysfakcjonowany. Zastanawiam się na subwooferem albo wymianą głośników z przodu. Znajomy ostatnio kupił suba BLAUPUNKT GTB 8200 A ale wydaje mi się, że wyrzucił 400zł na coś takiego. Już z miesiąc przeglądam neta i zastanawiam się jaki w ogóle wybrać głośnik o suba czy lepiej wymienić ten przód. Może doradzicie mi albo jakiś głośnik na suba + wzmacniacz albo jakieś dobre głośniki na przód. Budżet 800zł, max 1k zł, chociaż przy samych głośnikach na przód to wolałbym nie przekraczać 500 zł.