• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

GRY na długie zimowe wieczory

Czyzby silnik z HL2:Epizode3 chcieli przetestowac odswiezajac stare HL ?

Black Mesa jest na silniku Orange Box'a i jest zrobiona przez ludzi jako mod - zoptymalizowana niestety nie bardzo jest bo efekty cząsteczkowe w czasie eksperymentu potrafią u mnie zrobić miazgę z SLI GTX 680 w rozdzielczości 2560 x 1600.

Skończyłem BM jakiś czas temu ale odpalam ją czasami i włączam randomowo jakiś akt żeby jeszcze popykac. Znakomity był Half Life ale po 14 latach zestarzał się bardzo. Ten mod jest znakomitym pretekstem dla fanów by zagrac ponownie w Half Life'a pierwszego a nowicjuszy zapoznać z serią w odświezonej oprawie AV. BTW polecam soundtrack, który został w całości zmieniony. Jest bardzo klimatyczny i świetnie komponuje się z treścią przekazywaną przez grę.

A co do optymalizacji, o braku której mówi 3lite to prawda ale tylko jeśli chodzi o ostatnią scenę, tuż przed skokiem. Twórcy moda zagalopowali się niestety w ilości efektów shaderowych jakie kazali silnikowi renderować jednoczesnie i wyszło fatalnie. Gtx680 i hd7970 nie potrafią utrzymać płynnośic w ultra detalach na 1920-1080 z maksymalnym AA i AF.

Oby szybko wydali ostatnie akty dziejące się na Xen bo chciałbym już to nagrac na płytkę, wydrukować okładkę i sobie postawić na półce obok Orange Boxa, Portala 2 i oryginalnego HL.

Ostatnia edycja:
A co powiecie o Minecraft..... ;) ja lubię ;) ze względu na poszukiwania surowców ;) no i nieograniczone możliwości nie tyle mapy co budowania.... przerabiania surowców w metal czy jakieś inne rzeczy ;)

wyszukalem na allegro

co to ten steam?

---------- Post dodany o 15:20 ---------- Poprzedni post o 15:17 ----------

http://pl.wikipedia.org/wiki/Steam

---------- Post dodany o 15:26 ---------- Poprzedni post o 15:20 ----------

half life w steam kosztuje 8E = ~35zl
cena OK, tylko ze bym wolal to miec na plycie a nie pobierac

A ja dzisiaj grałem w gran turismo na PS3, w dodatku z kierownicą logitech driving force. Pierwszy raz się w coś takiego bawiłem i muszę powiedzieć, że wrażenia zajefajne :) Bardzo realistyczna gra + efekty mechaniczne przekazywane przez kierownice, szok. Ręce bolą :) Polecam.

cudny90 a masz porównanie do pada, czy lepsze czasy wykręci się na kierownicy?? z tego co czytałem to F1 2012 to full symulacja, ciekawe jak w to by sie na kierownicy zagrało:)

dlatego wlasnie go mecze zeby mi przywiozl. wczesniej czasu nie mialem. teraz mam nadmiar a nie moge nic robic :(
a wiem ze to mnie na bank wciagnie ;)

cudny90 a masz porównanie do pada, czy lepsze czasy wykręci się na kierownicy?? z tego co czytałem to F1 2012 to full symulacja, ciekawe jak w to by sie na kierownicy zagrało:)

Grałem wyłaczyłem po 20min...
Ta "Gra" nie ma nic wspólnego z symulacja to zwykłe arcade praktycznie to samo co było w wersji 2011 róznica jest bardzo subtelna jesli chodzi o grafike zmienione menu i całkowicie inaczej prowadzony tryb kariery.

a widzisz to gość w recenzji się pomylił, ja ściągłem demo ale nawet nie instalowałem...gram w Fife i troche w Havy Rain ale przymierzam sie do Rochsmith

z tego co kojaze to najlepszym symulatorem na PC byl R-factor?
nie gralem, ale widzialem wiele opinii

brat przywiozl PS2 - biore sie za GT3 ;)

Szwagier, taki z młodszego pokolenia, przeżywa ostatnio fascynację xboxem - pogrywam z nim czasami w Mortal Kombat... część 10 czy coś w tym stylu. Nie jestem fanem (teraz - bo drzewiej pogrywałem sporo) gier komputerowych, ale powiem Wam, że całkiem fajna sprawa... tak nakopać szwagrowi w szmaty ;)

Nie no, może nieco przekoloryzowałem z numeracją ;) Chodzi o to, że seria ciągnie się i ciągnie.

Grałem swego czasu chyba w część 4 (? - jakoś w okolicach końcówki lat 90) na PC - i szczerze mówiąc nie była to gra specjalnie urzekająca - a miałem wtedy porównanie z Tekkenem (3?) na PS2, który robił wtedy na mnie niesamowite wrażenie (choć może było to po części spowodowane moją fascynacją grami japońskimi, która to fascynacja wynikała z mojej przygody z Final Fantasy 7). Mortal Kombat na Xboxie to już całkiem inna gra niż ta, w którą grywałem dawno temu na PC. Bardzo dynamiczna, z całkiem dobrą animacją postaci, fajnie zrealizowana praca kamery - choć nie jest to tak zaawansowany trzeci wymiar jak np w Tekkenie. Z drugiej strony choć Tekken nadrabia swoją trójwymiarowością i możliwościami (jakieś kosmiczne kombosy, multum chwytów i przeróżnych "łamań na kolanie"), to mocno ustępuje MK klimatem - Tekken jest bajkowy, MK brutalny (choć np wyrwanie przeciwnikowi nogi i okładanie go tą nogą wygląda z jednej strony faktycznie brutalnie, z drugiej jednak dosyć infantylnie).

Grać na dłuższą metę już nie potrafię, mam to już poza sobą i raczej do tego nie będę wracał - ale kilka minut mordobicia od czasu do czasu, nie za często - bezcenne :)

Powrót