Od momentu gdy go budowalem mialem jakies tam z gory zamierzone cele, nie mialo to lupac jak u wielu osob konstruujacych suby ;], lecz grac kulturalnie i nie popsuc tego jak graja monitory i dlatego mam suba w obudowie zamknietej podobnie jak monitory zreszta, moze przez to zejscie nie jest jakies powalajace ;] bo tylko kolo F3= 38Hz, F6~32Hz ale za to z bardzo dobrym impulsem max. 6.5ms wiec nie ma mowy o zadnym przeciaganiu itp, do tego mam naprawde duuuuzo zamocny wzmak do glosnika (Tonsil GDN 30/100) bo napedza go popularny holton 400W wiec trzyma go w ryzach, jak trzeba to mocno kopnie i dzieki wlasnie tej nadwyzce mocy dynamika jest na swietnym poziomie i smiem twierdzic ze z tego glosnika wiecej juz sie nie osiagnie, sporo czasu poswiecilem takrze na odpowiednie wytlumienie obudowy, jest bardzo mocno tlumiona 3 rodzajami materialów tlumiacych teraz tylko czekam az bedzie cieplej wiec troche jeszcze to potrwa i wtedy bore sie za kladzenie forniru, co do filtracji to oczywiscie aktywna, filtr 24dB/okt z regulowanym odcieciem w zakresie okolo 50-120Hz, do tego przelacznik fazy wiec mysle ze od poczatku wiedzialem czego oczekuje..... i nawet udalo mi ise to osiagnac ;]