Witam wszystkich!
Chcę wykonać ten projekt, który zawsze gdzieś mi siedział w głowie, odkąd przeglądam forum.
plan mam taki: chcę kupić głośniki i wykonać obudowy, w trakcie wykonywania skrzynek dozbieram pieniądze na zwrotnice.
Obudowy z płyty MDF gr.19mm lakierowane na kolor biały w połysku, powinienem dać radę - pracuję w firmie meblowej, ale nie jestem stolarzem, koledzy pomogą
chcę zastosować Daytona rs225, Fountek FW146, i wysokotonowy SEAS H1499-06 27TBCD/GB-DXT, lub Scan Speak Discovery D2608-913000 czyli wysokotonowce z tego projektu uzupełniającego.
Jestem w trakcie rozmów ze sklepami i chyba zdecyduję się na poweraudio.pl - maja wszystkie na stanie i chyba w dobrej cenie z tego co porównywałem.
Jestem początkujący, więc pewnie podczas relacji z budowy będę miał wiele pytań, liczę na pomoc doświadczonych kolegów z forum!
pierwsze pytania już są: czy dobrze naszkicowałem projekt obudowy - głównie chodzi o przegrodę i ramkę wzmacniającą i czy dobrze zrozumiałem projektanta ravena, że przy Scan Speak Discovery obudowę trzeba pochylić aż o 8° (jak na szkicu) - wygląda to wg mnie trochę dziwnie i jeśli tak ma być, to chyba zdecyduję się na wersję z wysokotonowym SEAS.