• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Helix, dobre to?

Chyba nikt ci nie powie czy bedzie duza roznica, bo zapewne nikt nie slyszal tuby jbl 1200t :D. Osobiscie Mac Audio odradzam....

No szkoda ze JBL musisz wyciagnac, i szkoda ze dajesz tylko taki wybor. Strzelam w ciemno - Stawiam na Helixa.

Miałem do czynienia z Heliixem Deep Blue 12.
Są to suby w obudowach zamnkniętych, więcz raczej nieposłuchasz sobie na nich muzyki spokojnej.
One zostały stworzone pod techniawke i do niczego innego. A głośniczek sprawuje sie nieźle, bas jest szyki i niski, nic nie charczy i nietrzeszczy.
Ale jezeli masz JBL-a 1200t to człowieku zostaw gow tym bagażniku, jeżeli tuba Ci niepasuje to wywal głośnik z niej a wstaw go do skrzynki, którą możesz zrobić sam
Sorka za OT ale czym napędzasz JBL-a?

racja,JBL to klasa sama w sobie.Ja kupiłem głośniki JBL na tył i prezentowały się najlepiej z tych które słuchałem,a na co dzień zajmuje się dźwiękiem....To marka która zajmuje się produkcją praktycznie tylko głośników i zestawów nagłośnieniowych.Nagłośnienie tej firmy jest w tej chwili w czołówce światowej i nagłaśnia koncerty najsłwaniejszych gwiazd,więc to chyba mówi samo za siebie skoro JBL'a używają profesjonaliści

stopi chyba nie dokonca... nie koloryzuj tak bo zaraz wszyscy beda kupowac JBL no chyba ze jestes ich przedstawicielem handlowym

no oczywiscie bez przesady,nie mowie,ze to jest the best i w ogole,bo Blaupunkta tez slyszalem ostatnio porownywalnego.Po prostu głosniki te zawsze sa warte swojej ceny.Poza tym...kazdy ma swoj gust brzmieniowy i wybiera w zasadzie to na co go stac i co dla niego brzmi dobrze.A o Helix'ie ktory jest tematem tego postu ....nie wiem zbyt wiele wiec sie nie wypowiadam.

Powrót