Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
toma085 napisał:Witam ja wczoraj też fornirowałem swoje monitory a miałem niecałe 1/2 puszki która stała już ponad rok i też się zsiadł klej dolałem rozpuszczalnika MORS na początku wszystko się zważyło ale po podgrzaniu i dokładnym wstrząśnięciu klej wrócił do orginalnej konsystencji a co ciekawe sechł równie szybko jak w lato fakt że robiłem w suterynce i było około 10stopni, ta 1/2 puszeczki starczyła na styk żeby dokładnie ofornirować dwa monitorki 15l.
W moim wypadku, nie rozpuszczał, na pędzlu zanurzonym w słoiku robiły się grudy. Od włosia odłaził, ale nie rozpuszczał się. I nie można było zastosować gruntowania przez znużenie pędzla w Acetonie, a następnie w kleju żeby posmarować rzadszą warstwą gruntującą bo robił się ciągnący syf.nowy1 napisał:ludzie aceton rozpuszcza klej moment ja accetonem czyszcze pędzle i resztki kleju
Ewidentnie musiałeś mieć Nitro, a nie Aceton. Znalazłem na balkonie buteczynę Nitro i to zupełnie inna bajak. Moment się rozpuszcza bez problemu.nowy1 napisał:ludzie aceton rozpuszcza klej moment ja accetonem czyszcze pędzle i resztki kleju
Rfck napisał:No wyraźnie w specyfikacji napisano ważne rzeczy:
-Nie rozcieńczać kleju
-
Niestety to prawda ;-) gdyby kosztował 15 zł byłoby ok ;-) ale nie zawsze sie kazdemu uda rozcienczonym zrobic dobrze i potem bedzie sobie pluł w brode ze mógł dołożyć na klej :razz:dj_zibi napisał:Specyfikacja specyfikacją a finanse finansami![]()
nie mogl byc bo nitro rozpuszcza go.gRRuby napisał:Ewidentnie musiałeś mieć Nitro, a nie Aceton
az odpoczne po dociskaniuRfck napisał:Po jakim czasie obrabiacie krawędzie ? przypuscmy że fornir został naklejony,docisnięty i ile czasu ( o ile dajecie ;P) czekacie przed obróbką krawędzi ?
nowy1 napisał:czym czyścicie fornir zabrudzony momentem
Klej wikolopodobny typu pattex wood, super wychodziEwentualnie jest jakiś inny klej, którym można kleić fornir w domu?
Kosztuje sporo ale wg mnie nie ma lepszego wikolu.Klej wikolopodobny typu pattex wood, super wychodzi