• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Hertz DS250 czy Hertz ES250

Reakcji
0
Witam!
Pilnie potrzebuję waszej porady , jaki kupić sub do mojego merca 190-tki
Chciałem kupić magnata xpress 12 ale nigdzie nie moge dostać używki i jest teraz okazja kupic hertza z tym że mój wzmak ma 160wat w rms a te głośniki mają takie parametry:
ES250 - 250wat rms
DS250 - 150wat rms
obie skrzynie są praktycznie w tej samej cenie
czytałem że hertz jest prądożerny więc nie wiem czy mój wzmak pociągnie tego ES
PROSZE O PILNĄ PORADE

ale chciałem kupić razem ze skrzynią , w moim wieśniackim mieście rzeczy typu maty obiciowe, kleje, terminale, Br są zaj...ście drogie!! wszystko musiałbym kupić z allegro , do tego płyta i czas - chce gotowca

Chciałem zauważyć, ze magnat z 3 linka w drugim poście jest w opcji ze skrzynią (za dopłatą 50 pln). Jak Cię ciśnie na magnata i na szybko to atakuj :mrgreen:.

No magnacik jest z skrzynką , widziałem tą skrzynkę ( za duży litraż, br nie wymierzony prawidłowo , i jakiś wzmak domowy do niej przykręcony po wykręceniu go pozostanie otwór do zaklejenia i widoczny brak filcu ) więc lipa - zaproponowałem zjechanie z ceny to się nie zgodził

proponowano mi już 8 calowego DSL'a , za małe. minimum 10 cali. Nie wierze że taki głośnik zatrzęsie mocniej autem bardziej niż jakaś niezła trzydziestka. W tym mercedesie bagażnik jest dobrze odseperowany od kabiny , masa filcu, bak itd robi z bagażnika zamkniętą,szczelną puszkę :(

To ma grać czy robić hałas? Ten MDS 08 jest naprawdę mocny i ma za zadanie nie trząść autem a podkreślać basem tony średnie i wysokie.

no ok ale skoro 30cm peying buczał zamiast grać to jak zagra 8 calowy MDS ? ten peying miał dużo większego kopa w bagażniku jak stałem obok ale jak już wsiadłem do kabiny to tylko buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

[ Dodano: 2010-10-21, 17:54 ]
sie wkur... wie to wyciągne z pokoju beyma power 15 i go wsadze do bagażnika ^^ tylko nie mam napędu car do niego heeheheh

A czemu porównujesz Peyinga z InterTechnikiem?. A jak już Ci tak zależy na 30cm to weź tego DS250 i koniec tematu bo trochę od niego odchodzimy.

z tych wszystkicg glosnikiw co wymieniliscie to najlepsz jest mds08 ale za maly a to juz ustalilismy. A z 30 to wybral bym (z wymienionych wyzej) tylko i wylacznie Re Audio. magnata nie proponuje dotykc nawet kijem przez szmate.

Panowie polecili Ci dobre suby a Ty sie zastanawiasz z wszystkich wymienionych brał bym Re-Audio zaden magnat czy MDS nie zagra tak jak on i uwierz mi ze wystarczy zeby zatrzasnac autem poza tym nie potrzebuje duzej obudowy wiec zostaje miejsce w bagarzniku! :wink:

Ja do mojego merceDresa wsadziłem ostatnio

na chwilkę 15" baaardzo starego JBL-a i ......

Dawał radę nawet w klozecie.

Było go lepiej słychać niż Aliante ;P

Fakt faktem tupnoł pod nowym wzmakiem

Aliante jeszcze pod niego nie był podpinany.

Te stare gwiazdy ciężkie są do nagłośnienia.

Zdaje się że temat jest zamknięty. amdr link dałem tak żeby AnakinSkyWalker, zobaczył mniej więcej ten głośnik.

[ Dodano: 2010-10-22, 16:34 ]
A tak na marginesie to w temacie o monitorach STX nie dałem linka do YT tylko powiedziałem że sie chyba znamy z YT.

Powrót