• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Hertz ESK 165 - co o nich powiedzie?

• Autor wątku Autor wątku Urban
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam wszystkich
Co powiedzie o Tych głośnikach. Kopiłem je dzisiaj za 299 zł. w saturnie. Jak dla mnie grają bardzo dobrze no ale nie słyszałem innych he. Jaki wzmak do nich polecacie?? i czy wogole jest potrzebny bo radio ma niby 4x80 he jest to firma boss.

jak to jest jeszcze ta stara seria to woofer jest OK. wysokotonowka nadaje sie wg mnie na smietnik - ostra ze az uszy kaleczy :???:
Urban napisał:
radio ma niby 4x80 he jest to firma boss
:lol: no to widze ze juz ladnie przeginaja :lol:
z radia nie masz wiecej niz max 25W/kanal ;]

wzmacniacz o mocy 50W starczy. byle mial baaardzo lagodna gore bo inaczej krew ci z uszu poleci :|

czyli te nowe. mogli juz cos tam pozmieniac
blaupunkty to najtansze wzmacniacze jakie sie oplaca kupowac. bez rewelacji ale i bez tragedi
4 kanalowka duzo bardziej praktyczna. jak widzisz cena jest niewiele wieksza a pod tylne kanaly podlaczysz suba w przyszlosci :P

Plota chodzi, że nowe ESK już tak nie piszczą:D
Poza tym, głośniki same z siebie nie zagrają. Jak dobrze dobrać resztę, wystroić to nie będzie źle;)

Mam pytanie.
Jak mam wzmacniacz 4 kanałowy np. 4 x 60 Wat. To mogę jakoś go zmostkować tak aby było później 2 x 60 wat pod głośniki w półce i 1 x 120 wat pod suba??
Da sie tak w ogóle??

Tak, da się toi podłączyć.
Dwa kanały ustawiasz MOSTEK, a dwa pozostałe zostawiasz bez zmian.
Paweł S. o tym dwa posty temu wspominał o balupunkcie dwukanałowym pewnie chodziło mu o GTA4100, ja miałem wersję 2100 nie była taka zła:)

Powrót