• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Holton 200

raczej bedzie łupało w domu, czasami bedzie grało na domówkach, ma to być subwoofer raczej nie za drogi i żeby ładnie grał. z funduszami tez za wysoko nie stoję ale cos troche droższego może być najwyżej będe musiał dozbierać więcej kasy

i no zaś mało konkretne odpowiedzi... Ile metrów ma ten pokój w domu? ile mniej więcej kasy? Wiesz o tym że będziesz musiał zastosować aktywny filtr do suba żeby to miało ręce i nogi?

to 100zł na sam głośnik czy na głośnik z obudową? 100zł ciute mało, za 180zł miał byś tonsila gdn 30/120... GDN22scx będzi Ci pewnie mały bo chcesz pewnie żeby głowę urywało :wink:

a może coś tańszego on tego tonsila? a mógł byś mi jeszcze wytłumaczyć z tym filtrem aktywnym, jak to się zasila i czy trudno coś takiego zrobić, ewentualnie kupić

n0rb92 napisał:
a może coś tańszego on tego tonsila?
tu poczekamy na propozycję kolegów...
lepiej kup gotowy, koszt ok 30-50zł, zasilania są różne ale zazwyczaj kilka-kilkanaście VDC...

to nic nie skodzi ze ma taka moc (350W rms), zreszta sam podales glosnik ktory ma niewiele mniej.

to ze ma on 2 cewki, powiedzmy jedna na drugiej nawinieta, tak ze mozesz albo uzyc wzmacniacza np 2 kanalowego , po 4 ohm wtedy obciazysz, mozesz takze polaczyc te cewki rownolegle i uzyskasz 2 ohm lub szeregowo - 8 ohm.

Wszystko zalezy od tego jaki masz wzmacniacz bo chyba roznic w dzwieku niema zawiele o ile sa.

kurde na troche drogi ten głosnik i jakoś nie chce robic tego holtona 400 bo cięzko z funduszami stoję, a ten głosnik ktory podałem na początku temat był by aż taki zły?

n0rb92 napisał:
a ten głosnik ktory podałem na początku temat był by aż taki zły?
nom, strata kasy... Lepiej daj sobie na wstrzymanie i dozbieraj... Po co robić coś dwa razy jak można raz a dobrze?

csbiczek, myslisz ze holton 200 to bylo by malo? Pawels mowi ze pod mostkiem tda juz gra to calkiem niezle, a holton mocniejszy, zatem? pozatym przy takiej mocy to juz imprezka zapewne ;)

Powrót