Sprzęt już dawno złożony, jedynie nie dokończyłem wygłuszenia drzwi. Mam inny problem. Rozkleił mi się STX. Da radę go uratować?

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sprzęt już dawno złożony, jedynie nie dokończyłem wygłuszenia drzwi. Mam inny problem. Rozkleił mi się STX. Da radę go uratować?
![]()
Patrz na opis:
- front;
- sub.
jak pisze rear i sub - to nie kupujesz takiego. Nie ma przyszłości. Tzn. możesz oczywiście podłączyć wzmacniacz, ale wiąże się to albo z dodatkowymi wydatkami, albo kupnem wzmacniacza z wejściem po wysokim poziomie. Wysoki poziom - bezpośrednie podłączenie się pod przewody zasilające głośniki. Wzmacniacz musi mieć taką możliwość. Koszty dodatkowe - zakup konwertera Hi-Low z wyjściem typu RCA, który też podłączasz w to samo miejsce.
Oba rozwiązania wiążą się z wprowadzeniem w tor audio zniekształceń generowanych przez końcówkę mocy.
Dlatego lepiej jest mieć źródło - radio - z wyjściem jednej pary RCA na przód i drugiej pary RCA na sub.
To Sony jest jeszcze bardziej ubogie od pierwszego.
Link do manual'a A200UI:
https://www.sony.pl/electronics/support/res/manuals/Z015/Z015398111.PDF
Najpierw poszukaj sobie instrukcji konkretnego radia i poczytaj. Dowiesz się z ich możliwości, czy warto.
W google po nazwie danego radia wpisz po spacji dwie frazy: manual pdf
Oczywiście nie wszystkie linki będą te właściwe... ale warto poszukać, bo przeważnie do każdego radia z ostatnich lat są instrukcje.
Podawane 4 x 55W jest mocą muzyczną, chwilową. Realna moc waha się pomiędzy 15 a 22W przy różnych wartościach zniekształceń. Przeważnie jest to od 1% do 5%, ale mierzone w konkretnych warunkach... a często słuchacz słucha w taki sposób, że rosną one do poziomu, który rani ucho i niszczy sprzęt.
Z drugiej strony jeśli chodzi o te wyjścia RCA to można dokupić rozdzielacze i na jedno wyjdzie. Będzie za to pewnie mniej możliwości regulacji z radia ale da się teoretycznie.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Czyli z tego co piszesz @adzik to nie ma możliwości osobnego sterowania sygnałem z RCA rear I front?