• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

HPB-602, GTA 2 MK II czy JBL DA3504

Reakcji
0
Który wzmacniacz byłby najlepszy do napędzenia skrzynie SSoling CP123. Będzie to sprzęt do passat B3 kombi. Radio deh-2920.

najgorzej tutaj wypada BP i on moze miec tutaj troche malo mocy... CP troche przydrogi a JBL to chyba tylko uzywka... jak do 200-250zl to bierz JBLa

nieznam tego glosnika ale powinen sobie poradzic. jednak zapytaj irka czy ma jeszcze dostep do tych wzmacniaczy bo te na allegro sa troche przy drogie :/
za 300zl chodzily 4 kanalowe mac audio w ktorych siedzi to samo

Czy HPB-602 od irka będzie tańszy niż 264 zł z allegro

[ Dodano: 2007-11-17, 18:25 ]
Pawel S., i nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy cp poradzi sobie z tą skrzynią

ps.ile tak naprawdę ta skrzynia. Na aukcjach allegro piszą że 1,2kW (w co nie wierzę), a strona solinga podaje:
* Głośnik : 30 cm (12")
* Moc maksymalna: 600 W
* Pasmo przenoszenia: 21 -2 000 Hz
* Skuteczność: 92 dB
* Impedancja: 4 Ohm
* Membrana: Papier Powlekany
* Opakowanie karton : 1 sztuka
* Wymiary W/S : 33 / 40 cm

krzyhoo9 napisał:
Czy HPB-602 od irka będzie tańszy niż 264 zł z allegro
tak. niewiem po ile irek mial 602 ale 1502 koledze sprzedal po 390zl z przesylka ;)
mysle ze sobie poradzi. dla pewnosci pokaz zdjecia tego glosnika

265763347

http://www.soling.pl/gl_skrzynie.html
http://www.allegro.pl/item265763347_hurt_skrzynia_soling_cp123_blaupunk_1200w_mdf_prof.html

ciekawe ile ma rms'u

krzyhoo9, masz go w domu?? jezeli tak to wykrec glosnik i zrob mu fotke. od "dupy" strony latwiej oszacowac moc...

602 poradzi sobie spokojnie. Ta skrzynia była sprzedawana w komplecie z jakimś podrabianym boss'em za pare groszy i ludzie sobie chwalili. Przewody w środku są bardzo cienkie.
Na elce był dość obszerny wątek na ten temat.

szpara napisał:
Ta skrzynia była sprzedawana w komplecie z jakimś podrabianym boss'em za pare groszy i ludzie sobie chwalili.

ja właśnie mam tego bossa w bagażniku ale jakoś sobie go nie chwale. z "kwadracikiem" nie dawał sobie radu więc postanowiłem go zmienić.

najwieksze wrazenie na mnie zrobil BP GTA 450. mial "tylko" 4x50W ale kopa mial niezlego i wrazenie bylo jakby mial sporo wiecej ;)

Powrót