• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Hybryda

MIKI - 2 sztuki Zibi - 2 sztuki bawolek - 2 sztuki jq - 2 sztuki mati553 - 2 sztuki El_liero - 2 sztuki csbiczek - 4sztuki + ewentualne 4kpl zasilaczy jeśli będziesz robił dudas - 2sztuki MBWAS010 - 2sztuki + ewen. 2kpl zasilaczy jesli beda. kekon - 2sztuki
Na ten moment brakuje mi wpłat od MIKI i dj_zibi.

---------- Post dodany o 17:22 ---------- Poprzedni post o 11:56 ----------

Dzisiaj posłałem obudowę do ravena. Czekam na fotki końcowe z zainstalowanymi płytkami

Obudowa jest już u mnie. Podoba mi się tylko nie wiem czy dno wytrzyma ciężar trafa :biggrin:

Nie mam wpłaty ani żadnej info od MIKI rozumiem że rezygnuje ?

---------- Post dodany o 19:58 ---------- Poprzedni post o 17:22 ----------

No to teraz zbieram kasę i znikam na kilka dni :biggrin:;)

raven~sorrrki jesli jeszcze sie da to dzis wplace, po prostu sprawy mocno sie skomplikowaly, moja dziewczyna w szpitalu, miala powazna operacje i tak wyszlo...
jesli jeszcze moge doplacic daj znac;

A więc tak :
Dostałem maila z merkara i chyba płytki są w produkcji :biggrin: Niestety moje pytanie na temat terminu zostało nie zauważone albo celowo pominięte.

Co do obudowy. Zrobiłem małą przymiarkę i... i miejsca jest mniej niż mi się wydawało :biggrin: Jutro wrzucę fotę :)

Ciasno?:P Przecież akceptowałeś wszystkie wymiary

Wtedy wydawały się jakieś większe te wymiary :)
hpim0509dg.jpg

hpim0510.jpg

raven na wejściu masz filtry 3Hz i 480kHz.
Ja mam w zwrotnicy aktywnej 3Hz i 680kHz i GSM gra... Czy u ciebie przy tym filtrze DP f(-3dB)=480kHz nie masz tego problemu? A może tutaj chodzi o WO, które siedzą w mojej zwrotnicy a z tranzystorami (u ciebie) nie ma tego problemu?

---------- Post dodany o 11:45 ---------- Poprzedni post o 11:44 ----------

a i co ma na celu R59 równolegle na wejściu? Symuluję impedancję wejściową końcówki?

No muszę przeprojektować płytkę zasilacza i będzie OK :)
Ja mam w zwrotnicy aktywnej 3Hz i 680kHz i GSM gra

To akurat nie ma znaczenia :) GSM to GHz które ciężko zatrzymać, gdzieś sobie utorują drogą zawsze. Mi też gra :D Ale po włożeniu do metalowej puszki po herbacie cisza :) Nawet jak wzmacniacz jest w obudowie metalowej to często łapią kable głośnikowe.

a i co ma na celu R59 równolegle na wejściu?

żeby nie było ŁUP ! przy nagłym wypięciu się wtyczki czy wsadzaniu na gorąco. Rozładowuje kondensator sprzęgający.

Otrzymałem dziś info że płytki są gotowe. Nie wiem jednak kiedy je odbiorę najprawdopodobniej po majówce.

Co do zasilania to szykuje małą niespodziankę :)

Czy są jacyś chętni na drugą edycję płytek pod hybrydę..? Jest już kilku chętnych, ale to jeszcze zbyt mało.. Więc kto zainteresowany pisać..:)

a ja czekam na zasilanie;))
czy osoby zamawiajace myslal juz o elementach? moze jakies grupowe zakupy???

Śmig. dłuuuuuuuuugi majowy weekend minął i dziś znowu jest poniedziałek :mad:

Ja też jestem chętny na te przecudnej urody płytki

Założę w tygodniu temat w dziale offtopic odnośnie zamówienie płytek żeby tu nie robić bałaganu.

moze jakies grupowe zakupy???

Będę w sumie zamawiał dla siebie więc nic nie stoi na przeszkodzie abym zamówił większą ilość. Zaoszczędzicie na wysyłkach bo mogę to wysłać z płytkami :)

Co do niespodzianki to będzie to UniSW :)

Powrót